söndag 22 maj 2016

Mary Kubica - Good Girl

Jag har förföljt henne de senaste dagarna. Jag vet var hon handlar sin mat, var hon lämnar in sin tvätt, var hon arbetar. Jag vet inte vad hon har för färg på ögonen eller hur de ser ut när hon blir rädd. Men det kommer jag göra. 
Som dotter till en framstående domare i Chicago har Mia Dennett ignorerat sin pappas förväntningar och blivit bildlärare på en skola för problembarn. En kväll går Mia till en bar för att träffa sin tillfälliga pojkvän, men när han inte dyker upp gör hon valet att gå hem med en främling. Till en början verkar Colin Thatcher vara ett säkert one night stand med sitt inställsamma sätt och sin torra humor.
Colins jobb är att kidnappa Mia, som ett led i en invecklad utpressningshistoria, och att överlämna henne till sina uppdragsgivare. Men planen tar en oväntad vändning när Colin plötsligt bestämmer sig för att gömma Mia i en övergiven stuga mitt ute i ingenstans, på flykt från både polisen och de personer som anlitat honom. Mias mamma och kriminalkommissarie Gabe Hoffman gör allt de kan för att hitta dem. Men ingen hade kunnat förutspå den härva som slutligen får hela familjen Dennetts värld att rämna.
En beroendeframkallande, otroligt spännande och stramt skriven thriller, Good Girl är en medryckande debutbok som avslöjar hur även den mest perfekta familjen kan vara något helt annat än vad som syns på ytan ... Hämtat från Bokus

Egentligen vill man bara skriva läs boken, den är superbra och annorlunda. Man får i boken följa de olika personer, de har egna kapitel i boken så man behöver aldrig bli förvirrad. Samtidigt är boken uppdelad i innan och efter. Jag sträckläste inte boken utan gjorde faktiskt ett lite mindre uppehåll (ja okey jag började på en annan bok) men ändå hade jag inte glömt bort handlingen. BETYG 4+
Häftad (danskt band)
Språk: Svenska
Serie: Harper Crime
Antal sidor: 379
Utg.datum: 2015-06-01
Upplaga: 1
Förlag: HarperCollins Nordic
Översättare: Susanne Andersson
Originaltitel: The Good Girl
Medarbetare: Krebs, Lisa (form)
Dimensioner: 20 x 210 x 130 mm
Vikt: 329 g
SAB: Hce
ISBN: 9789164099273
Köp boken på Bokus eller Adlibris eller Cdon

3 kommentarer :

 1. Har varit nyfiken på denna. Den låter fruktansvärt kuslig och intressant.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Njaa så kuslig vet jag inte det är ingen bladvändare.

   Radera
 2. Ah, förstår :P Jag är dock rätt lättskrämd så kanske tycker jag den är kuslig haha XD

  SvaraRadera