måndag 2 maj 2016

Veckans bokbloggsfråga – Vecka 18

Så här skriver Barnboksbloggen;
En dag förra veckan satt jag på tåget till Stockholm inför en utbildning med jobbet. Som den bokälskare jag är så bestod packningen nog mer av böcker än av kläder :) Det är ju svårt att veta hur många böcker man ska ta med – tänk om man packar ner för lite, eller fel böcker, hur ska man kunna veta flera dagar i förväg vad man kommer att bli sugen på att läsa härnäst liksom :) Självklart blev jag nyfiken på hur ni packar inför resor, därav temat för denna veckas bokbloggsfråga.

Hur tänker ni när ni packar böcker inför resor? Hur mycket böcker packar ni ned? Eller har ni lyckats komma undan problemet genom att använda en läsplatta istället?

När jag reser är det med kompisgänget eller så upp till dottern, då behövs liksom inte böcker. Men om jag åker på semester då försöker jag ta med mig lite pocket eller min läsplatta. Jag har inte riktigt blivit kompis med min platta. Jag glömmer ofta av att jag har böcker i den.
Ett värre problem är vilken bok man ska ha med i badet?

10 kommentarer :

 1. Jag lyckas inte ligga bekvämt för att läsa i badet :/ Men nä det är svårt att få till lästid när man åker bort, då ska man oftast umgås och göra massa saker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja precis, man vill inte vara hur osocial som helst heller.

   Radera
 2. Något jag saknar är att ligga i en solstol och läsa. Det är BÄST. Annars gillar jag att läsa på tåg, flyg och bussar :)

  SvaraRadera
 3. Tar med boken jag läser (läsplatta) i badet. Noggrannt inslagen i plast...

  SvaraRadera
 4. Jag vill gärna ha med mig något som jag kan läsa, men som sagt så vill man ju gärna hinna uppleva saker och umgås med vänner när man reser bort :)

  SvaraRadera
 5. Hehe jo det är en omställning kan jag tänka mig att ha en platta, jag kör på vanliga böcker, säkra kort :)

  SvaraRadera
 6. Jag läser mest bara under själva resandet, annars umgås man med dem man reser till (finns liksom ingen tid att läsa då), men det är det där med lusten... Vilka böcker ska man egentligen ha med sig?

  Vilken bok man ska ha med i badet löser sig fort här hemma i och med att vi inte har något badkar. Min läsplatta är trots det ironiskt nog vattentät.

  SvaraRadera
 7. Kan inte tänka mig att resa iväg utan minst en bok, men det är ju inte alltid som det blir tid för läsning. Kanske orkar man någon mening innan man slocknar på kvällen :)

  SvaraRadera
 8. Å, läsa i badet, det var länge sedan! Ligga i vattnet så länge att man måste tappa ur litet ibland och fylla på varmare vatten :) På kvällarna är jag dock oftast för trött för att läsa, så då ser vi oftast några avsnitt av någon tv-serie som vi följer, som Homeland just nu.

  Här är mitt svar på frågan: https://justnujusthar.com/2016/05/05/bocker-pa-resa/

  SvaraRadera
 9. Jag har så svårt att läsa i badet så jag slipper iallafall ta beslutet om vilken bok jag ska ha med dit, på resor är det inte lika lätt dock :)

  SvaraRadera