söndag 29 maj 2016

Sarah J Maas - Glastronen

I kungadömet Adarlan – där magi och gamla seder förbjudits, och där härskaren styr med järnhand – kallas landets främsta lönnmördare, 18-åriga Celaena Sardothien, till rikets vackra, skimrande glasslott.
Hon reser dit, inte för att mörda kungen, utan för att vinna sin frihet. Om Celaena besegrar tjugotre motståndare i en tävling – mördare, tjuvar och soldater – blir hon frigiven från fängelset och kommer att få tjäna som kungens kämpe.
Kronprinsen, Dorian Havilliard, kommer att utmana henne. Kaptenen för livgardet, Chaol Västfall, kommer att träna henne. Och båda kommer att försöka vinna hennes hjärta. Men något ondskefullt ruvar i glasslottet, något som är där i syfte att döda.
Celaenas kamp för sin frihet övergår till en kamp för överlevnad, till ett desperat försök att förgöra de mörka krafterna innan de utplånar hela hennes värld.
Glastronen är första delen i den storsäljande Glastronen-serien. Hämtat från Modernista

När jag så framsidan och läste om boken bara visste jag att det var min typ av bok och jag hade inte fel. Spännande bok men en annorlunda story, en kvinnlig lönnmördare hör inte till vanligheterna i böcker. I början var jag lite skeptisk men efterhand man lärde känna Celaena och förstod vad som låg bakom tog man henne till sig. Ett litet triangeldrama piffar upp storyn snyggt utan att det blir sötsliskigt. En av de bästa fantasy jag läst sista tiden. BETYG 5
Titel: Glastronen
Översättning: Lena Jonsson & Emma Jonsson Sandström
Originaltitel: Throne of Glass
Författarporträtt: Josh Wasserman
Omslagsdesign: Lars Sundh
Omslagsbild: Talexi
Bandtyp:  Inbunden
Genre:  Fantasy & Science fiction, Tonår & Unga vuxna
Recensionsdag: 2016-04-02
Antal sidor: 400
Format: 135 x 210 mm
ISBN: 978-91-7645-842-6 [inb]
978-91-7645-869-3 [e-bok]
Tack till Modernista för rec.ex
Köp boken på Bokus eller Adlibris eller Cdon

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar