torsdag 8 februari 2018

Hett i hyllan #38

Hett i hyllan som Bokföring enligt Monika håller i får oss att inse hur många olästa böcker vi har. Men någon gång ska man väl läsa igenom alla.
Jag tänkte göra en lista på alla böcker jag haft i Hett i hyllan så småningom.
Denna bok damp ner i brevlådan utan jag bett om den, men det är ju supertrevligt.
Handlingen och om författaren:
Liv har i hela sitt liv kämpat med att försöka frigöra sig från modern och sjukdomen som dominerat deras tillvaro och format deras relation. Men även kostat Liv hennes eget förhållande till mannen hon velat bygga sitt liv med.

Livs trygga punkt har alltid varit mormodern som funnits där med sin whiskeydoft, Nancy Sinatra och en trave böcker för Liv att fly in i. När Liv blir avskedad från sitt arbete beslutar hon sig för att ta med sig sin deprimerade mamma upp till släktens sommarhus i norra Sverige. Liv tvingas möta de känslor och tankar hon försökt fly från.

Sofi Jansson är född 1984 och har studerat litteratur och historia vid Göteborgs universitet. Hon planerar att utbilda sig till sjuksköterska. Efter hennes första roman Sylvester och den riktiga världen skrev Borås Tidning, 2007: Debuterande Sofi Jansson, född 1984, har skrivit en stark och viktig roman. Stark för att den pang på och utan omskrivningar beskriver mobbning, förföljelsemani och ångest. Viktigt för att den får ett ämne som ännu är tabubelagt att komma upp till ytan efter att ha läst Janssons debut är det svårt att undvika att diskutera innehållet med någon ... Handlingen är allvarlig och inte alls lättsmält men ett rakt och enkelt språk gör romanen lättläst och på det sättet lättillgänglig för både vuxna och ungdomar.
Det låter tyvärr inte som en bok för mig men kanske läser jag den någon gång.
Vad tycker ni?

6 kommentarer :

  1. En lista med alla böcker som har varit med i Hett i hyllan är en ganska bra ide. Det har jag, naturligtvis :) Där bockar jag av alla jag läst, en bra känsla.

    SvaraRadera
  2. Den kan nog vara värd att läsa. Fast det är ingen bok jag hört talas om.

    SvaraRadera