torsdag 14 februari 2019

Hett i hyllan #82

Då kör vi lite "glömda" böcker igen. Kolla in hos Bokföring enligt Monika om ni vill veta hur det går till.
Eftersom det är Alla hjärtans dag väljer jag en romantisk bok jag inte läst.
Detta är del 2 i serien Slottet Wadenstierna, jag läste del 1 och tyckte mycket om den, köpte fortsättningen men den hamnade i bokhyllan och är oläst. Handling:
I en tid där inget är säkert och en kvinnas heder hänger på hennes oskuld går stormannadottern Illiana Henriksdotter till en skogstjärn för att bada då hon blir överfallen och bortförd.
Markus Järv, ökänd riddare och kungens närmaste man, väntar på en utsedd kvinna som ska göra honom sällskap för natten när hans unge soldat kommer med helt fel person. Inte bara är kvinnan framför honom mager och blek han märker också snabbt att hon kommer från en fin familj. Han bestämmer sig för att rida tillbaka med henne men under färden stöter de på Illianas bröder och en olyckshändelse gör att en av bröderna dör.
Från och med den stunden kommer maktspel, intriger och kunglig diplomati att för alltid bestämma över Illianas och Markus liv. 

Möt en svensk medeltid som du aldrig mött den förut. Mot bakgrund av den mytomspunne kung Magnus Eriksson och hans drottning Blanche och den heliga Birgitta utspelar sig en passionerad kärlekshistoria fylld av riddare, tornerspel, slott och herresäten.
❤🧡💛💙💚💜🖤💔❣💕💞💓💗💖💘💝❤🧡💛💙💚💜🖤💔❣💕💞💓💗💖💘
Ha en skön Alla hjärtans dag

4 kommentarer :

  1. Den har jag läst. Jag tycker väldigt mycket om Ahrnstedts böcker.

    SvaraRadera
  2. Jag tror det är den serien jag har läst första delen i. Den passade väl inte mig jättebra...

    SvaraRadera
  3. Har läst alla hennes böcker. Tycker om dem allihopa, men mer den moderna serien än den här historiska.

    SvaraRadera