söndag 10 januari 2010

Jessica Andersson - När kalla nätter plågar...


Hur gick det till när sångerskan Jessica Andersson hamnade i Fame Factory? Hur kändes det när hon som nybliven mamma med duon Fame helt otippat gick och vann Melodifestivalen? Men framför allt, med tanke på den framgångsrika artistkarriären: Varför har Jessica Andersson aldrig riktigt glada ögon?
Blicken röjer minnen från en otrygg barndom. Jessica och hennes syskon växte upp med sin missbrukande mamma och mammans mer eller mindre våldsamma män. Syskonskaran splittrades när de placerades i olika fosterhem. En enda sak har Jessica Andersson alltid varit säker på. Att hon kan och vill sjunga. Att hon ska sjunga. Jessica skulle visa dem som sa att hon "skulle sluta som sin mamma". Så blev det också. Lena Katarina Swanberg har skrivit en stark berättelse där sorg och glädje går om varandra i Jessica Anderssons liv. En riktig Askungesaga om växande självkänsla och den svåra vägen mot balans.

Kopierat ur Bokus
Detta var en av böckerna jag fick i julklapp, och nästan direkt efter Kristina Ohlssons "Askungar" började jag läsa denna.Har man läst en deckare passar det ju bra med en biografi.
I början när jag läste tyckte jag det var lite rörigt, det hoppade lite från att hon var barn till vuxen. Men efter ett tag in i handlingen vande man sig vid det.Boken är helt klart läsvärd, som alltid är det svårt att bedöma sådana här böcker, man tycker ju så oerhört synd om personen som upplevt så mycket tragiskt.Man vill tycka den är super.Betyget blir lite under medel för att den just är lite rörig,hon har inte författat boken själv så det borde blivit bättre. Sedan är jag lite allergisk när man kastar skit på andra.BETYG:

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar