tisdag 19 januari 2010

Inger Jalakas - Sinne utan svek


Det är spännande. Och då menar jag spännande på riktigt...
Vore detta en perfekt värld hade Nordin blivit den nya Beck eller Wallander. Hon hade fått reda ut mordgåtor på vita duken med dundrande specialeffekter, stirrat ner på oss från videohyllan och dykt upp på teve regniga sommarkvällar. Till dess får vi nöja oss med en litterär vardagshjälte. Men det är inte heller fy skam. Speciellt inte när hängmattan eller fåtöljen hägrar för en bokstund av bästa kaliber. QX
En stormig septembernatt springer Soraya för sitt liv. Något fasansfullt har hänt, men hon vet inte vad. Hennes minne är blankt, tömt på innehåll. Det enda hon vet är att hon måste bort.
Samma natt brinner den gamla medeltidskyrkan i Lyckviken utanför Kungälv. När rökdykarna går in finner de en död människa framme vid altaret.
Kriminalinspektör Margareta Nordin och hennes kolleger på länskriminalpolisen i Göteborg får i uppdrag att lösa fallet. Kopierat ur Bokus
När jag började läsa den här kände jag igen mig, antingen har jag läst den innan eller också kan den gått på tv, inte för jag vet om hennes böcker ens filmats på tv. Hur som helst eftersom jag har dåligt minne läste jag ut boken. En bra deckare utan krusiduller men ibland räcker det ganska långt. BETYG:

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar