söndag 18 april 2010

Carl-Johan Vallgren - Kunzelmann & Kunzelmann - Ljudbok


När Viktor Kunzelmann dör framför sitt staffli, 83 år gammal, rullar en osannolik historia upp sig för hans son Joakim. Den har sina rötter i mellankrigstidens Tyskland, utspelar sig under andra världskriget och löper vidare in i 40- och 50-talets Sverige. Den framgångsrike och berömde tavelkonservatorn, änkling och tvåbarnsfar, visar sig också ha varit något helt annat... Joakim Kunzelmann i sin tur lever i början av det nya seklet ett annat slags dubbelliv, i en hektisk virvel av pengar och sex där lögner och självförakt är på väg att knäcka honom. Carl-Johan Vallgren gör comeback med en djupt underhållande och sylvass skälmroman om brott och bedrägeri, falskhet och äkthet, där hans ohejdbara berättarenergi känns igen vare sig han skildrar en förfalskarverkstad eller bögklubb i Berlin, en lyxkrog eller dokusåparedaktion i Stockholm. Kopierat ur Bokus
Under hela tiden jag lyssnat har min bedömning varierat, stundom tyckte jag det inte alls var så bra och sedan lyftes den upp och blev strålande bra. De kapitel som handlade om Joakim var klart sämre, han verkade ju lagom störd. Dessutom äter han sina egna snorbusar, tvi vale.
Historien om Victor Kunzelmann fann jag mycket intressantare.Det var ganska svåra ord och är man ingen hejare på konst fick man googla en hel del(då var det en nackdel lyssna och inte ha boken.Så gillar man konst och inte är för äckelmagad, så är det en trevlig stund läsning.BETYG:

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar