söndag 4 april 2010

Elisbeth Rynell - Hitta hem - Bokcirkelbok 4


De båda flickorna Hild och Mala lever i brytningstider. Hild i mitten av nittonhundratalet, i förorts- och folkhemsbygget, Mala i reformationstiden, i skarven mellan katolicism och protestantism. Ensamheten och rotlösheten har de gemensamt. Vi får följa dem på deras olika vandringar, i ett nytt och ett gammalt Sverige; Hilds genom barndomens upplevelse av overklighet och sökande efter ett språk som bär, Malas genom Ödemårdens skog till Dilsbo och ett hemlighetsfullt förflutet. Malas väg är tydlig, "följ fåglarnas väg om våren", Hilds mera osäker, svårtydd. Men båda måste de hitta hem.
Elisabeth Rynells språk är sårigt och klart när hon fogar samman sina två berättelser till utvecklingsroman och saga på en och samma gång.

Kopierat ur Bokus
Jag förstår mig inte på den här boken alls, varför är det två berättelser för det första, de hör ju inte ens ihop. Det var mycket beskrivning om naturen och hur skogen såg ut m.m och det är väl fint, men en och en halv sida. Jag saknade handling, ibland glimtade det till lite och sedan var det tugg,tugg och åter tugg.Dessutom borde det följt med en ordlista, för vem vet vad gylta är???
BETYG:

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar