lördag 22 september 2012

Jussi-Adler Olsen - Journal 64 - Ljudbok

Fram till för bara 40 år sedan skickades missanpassade kvinnor till Kvinnohemmet på ön Sprogø för att glömmas bort. Grymhet, tvång och förnedring tillhörde vardagen på den lilla isolerade ön utanför Danmarks kust. För vissa innebar livet på ön oinskränkt makt, men för de flesta en fruktansvärd misär. Dit kom Nete Hermansen, och hon lyckades även ta sig därifrån. Trodde hon.
En dag hinner hennes förflutna ikapp henne och det blir inledningen på en av Avdelning Q:s hittills svåraste utredningar. Vad döljer hennes förflutna? Vad hände egentligen med henne? Vart försvann människorna runt henne? Och vem låg bakom?

Manad av sina envisa assistenter, Assad och Rose, börjar Carl Mørck att arbeta med det gamla fallet. Snart går det upp för den lilla gruppen att fallet blott är en liten del av något mycket större. Det handlar om övergrepp av det värsta slaget och det pågår fortfarande. Samtidigt har Carl egna problem på det privata planet. Ett annat fall har nämligen blivit aktuellt, en gammal mordutredning från 1978 där Carls farbror drunknade under mystiska omständigheter. Utredningen lades ner i brist på bevis, men det fanns två huvudmisstänkta: kusinerna Ronny och Carl Mørck.
Kopierat ur Bokus
Glitter Graphics | http://www.graphicsgrotto.com/
Jag tycker Jussi-Adler Olsen´s böcker är en lagom sammansättning av spänning, humor och relation. När man dessutom lyssnar på böckerna som jag gör får man den dessutom höra den helt fantastiska Stefan Sauk, det är verkligen pricken över i:et. Sammansättning av persongalleriet är helt perfekt, man skrattar gott åt Assad och hans svenska uttryck. Dessutom är det en intressant och spännade story..Toppen alltså. BETYG:

Titel: Journal 64
ISBN: 9789170367373
Förlag: Storyside
Utgivningsland: Sverige
Översättare: Leif Jacobsen
Format: Mp3-bok (nedladdningsbar)
Filformat: Ljudbok, MP3 (5-minutersspår)
Filstorlek: 401.2 MB

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar