torsdag 20 september 2012

Monica Ali - Den okända historien

Tänk om prinsessan Diana lever!
Lek med tanken att prinsessan Diana inte alls dog, utan iscensatte sin död för att komma bort från det liv som hon avskydde och kunna börja om på nytt. Världens mest beundrade och samtidigt mest olyckliga kvinna, sviken av sin man och jagad av pressen, tog saken i egna händer. Det är vad den engelska författaren Monica Ali fantiserar om i sin nya roman Den okända historien. Utifrån sannsagan skapar hon en påhittad, mycket spännande berättelse om identitet, vänskap, sorg och svek.

Efter otaliga plastikoperationer, med färgat hår och bruna linser, förvandlas prinsessan till den hemlighetsfulla Lydia som slår sig ner i en amerikansk småstad. Äntligen får hon chansen att leva ett normalt, anonymt liv. Det enda hon inte kan radera från sitt förflutna är den ständiga, smärtsamma längtan efter sönerna. När det så har gått tio år börjar hon känna sig säker på att hennes okända historia aldrig kommer att avslöjas. Då dyker plötsligt en gammal bekant upp, en paparazzofotograf som riskerar att känna igen henne och få sitt livs scoop. Så är jakten igång igen.Kopierat ur Bokus
Glitter Graphics | http://www.graphicsgrotto.com/
När jag läste baksidestexten tänkte jag wow det här låter spännande, den måste jag bara läsa.Vilken kul story sedan, kunde nästan varit sann. Jag lånade den på biblioteket och de första 150 sidor gick rätt lätt, men sen tyckte jag den blev lite tråkigt och själva uppbyggnaden med lite dagbok mitt i snurrade till det rejält. Efter läst halva boken la jag den helt ifrån mig, inget för mig. BETYG:
 
Titel: Den okända historien
ISBN: 9789137137360
Förlag: Bokförlaget Forum
Utgivningsland: Sverige
SAB: Hce,823
Originaltitel: Untold story
Medarbetare: Leino, Nina (form)
Översättare: Moa-Lisa Björk
Antal sidor: 326
Vikt: 495 g
Höjd: 220 mm
Format: Inbunden

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar