söndag 2 september 2012

Thomas Enger - Skendöd

I ett tält i en avskild del av en park hittas liket av en ung kvinna. Hon är nedgrävd till midjan i jorden och stenad till döds. Hennes rygg bär spår efter piskrapp och en av hennes händer har huggits av.

Webbjournalisten Henning Juul har varit sjukskriven i två år efter att ha skadats i en brand där hans lille son omkom. Nu är han tillbaka på jobbet med ärr i både ansiktet och själen, och han sätts att bevaka mordet. På tidningen råder det vanliga kontrollerade kaoset, ändå känns allt främmande. Tryggheten är borta och det är som om han vore nybörjare igen. Att han dessutom tvingas samarbeta med sin exfrus nya kärlek gör inte saken lättare.

Men fallet engagerar honom, och även om Oslopolisen snart griper en misstänkt gärningsman tvivlar Henning på att allt är så enkelt. I stället inleder han en egen undersökning för att få en förklaring till varför någon har mördat den unga kvinnan på ett så utstuderat sätt. I sin jakt på svar finner han svartsjuka och hämndbegär, och han möter människor som inte tvekar att ta till våld. När ett nytt mord sker står det klart för honom att han snabbt måste hitta den skyldige. Både hans eget liv och andras är i fara.

Skendöd är den första delen av sex i serien om kriminalreportern Henning Juul. Romanen har blivit en stor framgång och sålts till fjorton länder. Även filmrättigheter till alla sex delarna är sålda. Kopierat ur Bokus
Glitter Graphics | http://www.graphicsgrotto.com/ 
Först när jag började läsa i boken tyckte jag den var seg, hade ingen riktig substans. Det kändes som en del skrevs som utfyllnad. Men efter ca halva boken vände det, boken tätnade och blev spännande.Och slutet gör att man bara måste läsa nästa. BETYG:
Titel: Skendöd
ISBN: 9789137136301
Förlag: Bokförlaget Forum
Originaltitel: Skinndöd
Medarbetare: Stoltze, Peter (form)
Översättare: Margareta Järnebrand
Antal sidor: 343
Vikt: 560 g
Höjd: 220 mm
Format: Inbunden 

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar