måndag 17 september 2012

Thomas Ericsson - Illdåd

Under en efterfest på lucianatten blir Sara Leijon brutalt våldtagen av fyra män. Chockad och skadad tar hon sig till polishuset och gör sin anmälan. Fallet tycks glasklart, alla bevisen finns där, på Saras kropp och i hennes berättelse. Men när det gäller en våldtäktsrättegång är ingenting enkelt. När Sara lyckades ta sig ur lägenheten den där ödesdigra natten trodde hon att hon hade överlevt det värsta, men det visar sig snart att det bara var början.

Kriminalinspektör Nina Mander vet vad Sara ger sig in på när hon anmäler männen, hon vet att Sara har alla odds emot sig och i ett försök att hjälpa henne kallar Nina in beteendevetaren Alex King. Kanske kan han stötta och lotsa Sara genom den extrema påfrestningen. Alex tar sig an uppdraget, men vad han inte räknar med är hur starkt situationen kommer att påverka honom. Rättegången river upp fula sår ur det förflutna och för sent inser Alex att han tagit sig vatten över huvudet.Kopierat ur Bokus
Glitter Graphics | http://www.graphicsgrotto.com/
Det var mycket personer att hålla reda på i början, jag förstår inte varför man inte kan ha en lista på persongalleriet i början av boken.
 Man får följa Sara och hur hon mår under hela rättegången och detta blandas också med vad som hände när Sara blev våldtagen. Ibland byter man redan i samma kapitel, vilket är lite förvirrande. Man får också följa vad som hände med Alex Kings syster, när hon blev våldtagen.
Det är mycket rättegång i boken och vad som händer där, jag tycker att det gör boken lite småseg ibland.Thomas skriver jättebra och handlingen är väldigt trovärdig, snudd på att man tror den är sann.BETYG:
Titel: Illdåd
ISBN: 9789173517928
Förlag: Damm förlag
Utgivningsland: Sverige
Medarbetare: Sundberg, Maria (form)
Antal sidor: 440
Vikt: 760 g
Höjd: 230 mm
Format: Inbunden

 Recensionsex för Bloggboksprat med En bokcirkel för alla

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar