onsdag 19 september 2012

Annika Östberg - Ögonblick som förändrar livet - Ljudbok

Det här är en bok om val. Om ögonblicksval i livet som inte verkar livsavgörande men som är det. Varje val, varje handling, stora som små, bär med sig konsekvenser. Som liknelsen med en fjärils vingslag. De val jag gjort i mitt liv har skapat svallvågor som för evigt berör mitt livs hav. Att stå öga mot öga med detta faktum är både en djupgående och skrämmande upplevelse. (Ur förordet)
I en mycket stark skildring berättar Annika Östberg med egna ord om sitt dramatiska liv, ett liv som börjar i det trygga Sverige, med mor- och farföräldrar och kompisar, men som förändras drastiskt då hon flyttar till USA med sin mamma. Annika Östberg dras in i en allt våldsammare spiral av droger och kriminalitet och hon hamnar till slut i ett amerikanskt fängelse där hon tillbringar 28 år av sitt liv.
Boken skildrar fängelselivets mycket hårda villkor men berättar också om ljusglimtar mitt i allt det mörka; ögonblick av skönhet, kärlek, värme och hopp. När Annika Östberg nästan övergivit hoppet om att få se sitt hemland igen händer det ofattbara. Hon får komma hem och år 2009 sätter hon åter sin fot på svensk mark. Sedan maj 2011 är Annika Östberg officiellt fri från Kriminalvården. Hennes nya liv med fria val - börjar nu.Kopierat ur Bokus
Jag tycker mer och mer om biografier, det är verkligen intressant att läsa om människors olika öde. Denna ljudbok är inget undantag, det är mycket intressant att följa Annikas öde. Hur det kom sig att hon hamnade bakom lås och bom. Hon återger också i sin berättelse hur livet bakom murarna är. Det stora minuset är att hon själv läser upp boken. Jag är ledsen men det tar ner betyget åtskilligt. Till och med så mycket att jag skulle rekommendera andra att läsa boken. För den är väl värd att läsas.
BETYG:
Titel: Ögonblick som förändrar livet
ISBN: 9789170921841
Förlag: Ekerlids
Utgivningsland: Sverige
Inläsare: Annika Östberg
Format: Ljudbok (cd-skiva)

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar