fredag 30 november 2012

Lars Kepler - Sandmannen - Ljudbok


En ung man hittas gående på en hög järnvägsbro en kall vinternatt i Stockholm. Han har legionärssjukan och är svårt nerkyld. På Södersjukhuset visar det sig att han är dödförklarad sedan sju år. Mannen var ett av seriemördaren Jurek Walters sista offer innan han greps av Joona Linna. Jurek Walter dömdes till rättspsykiatrisk vård och total isolering. Var har den unge mannen befunnit sig hela tiden? Hans oväntade vittnesmål gör att det gamla fallet måste tas upp igen. Det är bråttom. Någon måste ta sig in och vinna seriemördarens förtroende. Kopierat ur Bokus

Detta är den fjärde boken och helt klart var förväntningarna på topp. Dessutom hade boken fått väldigt bra kritik (på vissa ställen).. För det första tycker jag det tar en väldigt lång tid innan den blir något som helst spännande. När väl det börjar tända till i handlingen är det mycket blod och knivar och massa blod, allt beskrivet väldigt noggrant. Detta gör att man tappar handlingen, även omgivningen beskrivs väldigt noggrant.Javisst ibland är det toppen att få omgivningarna beskrivna,,ibland är det utfyllnad. Det känns ibland som författarna har lite bråttom att producera en uppföljare. Och nej den lever inte alls upp till de tidigare böckerna. Vad har hänt? BETYG: 

Ljudbok (mp3 cd)
Språk: Svenska
Inläsare: Jonas Malmsjö
Utg.datum: 2012-11-21
Förlag: Bonnier Audio
Dimensioner: 125 x 140 x 6 mm
Vikt: 60 g
SAB: Hc/LC
ISBN: 9789173486569

1 kommentar :

  1. Jag har tyvärr kommit efter i mitt "eget" läsande alltså de böcker som jag bara läser för att jag själv vill det o inte för att jag ska rec. den (fast jag rec. även mina "egna" böcker) o det betyder att Keplerböckerna inte har blivit lästa o de känns faktiskt inte så lockande för maken o jag gjorde ju missen att se Hypnotisören på bio som du kanske har sett. Efter det vill jag inte läsa fler för jag är så besviken på att de inte följde boken!!! Om du har läst mina inlägg om Hypno. så ser du att jag var väldigt förtjust i den o just för den vinklingen med Pockemon var jag extra nöjd med att jag löste innan slutet tack vare sonens teckn.!

    Kramis från en Pockethexa som faktiskt har köpt en "egen" pocket (det jag gjorde när jag skulle ha mött min tyska vän...skäms) o om du e nyfiken så e det Jeffery Deavers senste för hans böcker har jag ännu inte hunnit bli besviken på (utom att det e helt fel personer som speler huvudrollerna...)!

    SvaraRadera