måndag 26 november 2012

Mons Kallentoft - Vattenänglar - Ljudbok

Kriminalinspektör Malin Fors är våldsrotelns stjärna. Envis och skicklig, intuitiv och intelligent. Besatt. Ständigt på flykt från sig själv, uppslukad av arbete.
En septemberonsdag kallas hon till en villa i ett av Linköpings finare områden. Ett gift par har hittats mördade i sin jacuzzi. Nakna och isblå i ett vatten som inte längre är genomskinligt klart. Deras femåriga adoptivdotter Ella är försvunnen och ett intensivt sökande inleds. Är flickan vid liv och har förts bort? Eller har hon försökt rymma från mördaren och drunknat i Stångån?

Medan tunga regnmoln vakar över staden dras Malin Fors och hennes kolleger in i ett fall där gränserna har blivit otydliga. Mellan döda och levande, mellan gott och ont. Utredningen tvingar henne att konfrontera sina egna demoner, och begäret att låta alkoholen sudda ut verkligheten är starkare än någonsin. Men hon vet att hon inte får ge upp. Hon kan inte svika Ella. Hon måste hitta henne och den som dödade hennes föräldrar. Kopierat ur Bokus

Detta var första boken i en serie om fyra som ska handla om elementen. Vatten, luft, eld och jord fast det var mest i titeln tycker jag, det var inte så att det återkom i boken.
Till en början var boken  väldigt seg med mycket drömmande, och tankar från de döda. Jag var på väg att ge upp flera gånger och tänkte vad är det här?, det kändes väldigt flummigt. Tack och lov gav jag inte upp och efter ett tag blev boken riktigt bra, konstigt nog blev den bättre nästan samtidigt som det gick mycket sämre för Malin privat. Så till slut blev det ett hyfsat betyg och jag kan tänka mig läsa nästa bok.
Uppläsaren Torsten Wahlund tycker jag gör boken rättvisa med sin mörka mystiska röst. BETYG:


Ljudbok (mp3 cd)
Språk: Svenska
Serie: Malin Fors (del 6)
Inläsare: Torsten Wahlund
Utg.datum: 2012-08-13
Förlag: Bonnier Audio
Dimensioner: 125 x 140 x 5 mm
Vikt: 60 g
SAB: 839.738,Hc/LC
ISBN: 9789173486491

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar