tisdag 21 mars 2017

Cecilia Lindblad - Det havet gömde

Tidigt en morgon hittar en bärstensletare en kvinnofot på stranden. Kort därefter hittas det som troligen är resten av kroppen på ön Måkläppen utanför Falsterbo. Kan det vara den försvunna Angela Svensson?
Monica Blom fick en dramatisk start på jobbet som polis i Vellinge, då hon medverkade i utredningen av två dödsfall. En utredning där hon själv höll på att bli mördarens tredje offer. Monica har precis börjat komma över de traumatiska händelserna när ett nytt mord inträffar. Samtidigt är det någon som förföljer henne. Hon anar vem det är och vet att han är farlig.
Under utredningen dyker det upp ett samband med ett mord på en flicka för mer än tjugo år sedan. Hennes kropp hittades i en säck i Falsterbokanalen. Fallet blev aldrig löst, mördaren finns fortfarande där ute någonstans. Är det han som är tillbaka?
Monicas vännina, Charlotte, har en dotter som är svårt sjuk i anorexia. Samtidigt som Charlotte kämpar för att dottern ska bli frisk hamnar hennes äktenskap med Peter i kris och Peter närmar sig Monica, som han tidigare har haft en kort relation med. 
Det havet gömde är en spänningsroman, men också en historia om relationer, otrohet och farliga förbindelser. Vem kan man egentligen lita på? Miljön är södra Skåne, sent om hösten, när badgästerna har åkt hem. Det luktar tång och salt från havet vid den blåsiga kusten.
Vi möter vanliga människor i ovanliga situationer och bland dem finns en desperat mördare som inte skyr några medel för att hindra sanningen från att komma fram.

Cecilia Lindblad växte upp i Skanör-Falsterbo, där boken utspelar sig, men bor sedan länge i norra Stockholm. Hon har en bakgrund som administratör och ekonom, men varvar numera skrivandet med lektörsarbete.
Detta är den andra boken i serien om polisen Monica Blom, Den första, Och sedan aldrig mer, utkom 2015. Hämtat från Hoi förlag 

Hur valde du ut denna bok/ljudbok? Vad är det för slags bok/genre/typ? 

Jag fick den som rec.ex i brevlådan men eftersom det var del 2, lyssnade jag på del 1 först, allt i rätt ordning.

Hur är själva layouten? Textstorlek? Omslag? Bilder? Uppläsare?

Bra textstorlek och ett riktigt vackert omslag. Bra med en karta i början av boken.

Hur var språket? Lättläst, målande m.m Uppläsningen? 

Lättläst.

Var det något du inte förstod eller tyckte var svårt? 

Nej.

Vad gillade du med boken?

Jag gillar denna typ av deckare, där man dels får följa personerna privat men också deras utredning. I denna bok följer vi Monika Blom och hennes kollegor på polisstationen i Vellinge, denna gång har de hittat en fot på stranden samt ett lik i en säck. Det finns också någon som skickar foto till Monika och bevakar henne.

Vad var mindre bra? Var det några ställen som var tråkiga? Hoppade du över några ställen? 

Nej, jag hoppade inte över något, en riktig bladvändare.

Hur är karaktärerna? Vilka är huvudfigurerna? Har du någon favorit bland dem?

Monika Blom får vi veta lite mer om i denna bok och även hennes väninna som har stora problem med sin dotter som har anorexia.

Hur var beskrivningarna i boken? Miljön och personerna m.m

Jättebra beskrivningar av miljön och även personerna.

Vad var annorlunda med denna boken?

Nej, det kommer jag inte på.

Vad kunde gjort boken bättre?

I första boken fick man aldrig reda på vem som stalkade Monika och därför ville man verkligen sätta tänderna i del 2 så snart som möjligt.
Personligen tycker jag man inte behövde avslöja det i denna bok utan det kunde ha väntat.

Skulle du vilja läsa mer av författaren?

Ja och jag hoppas verkligen det blir en del 3.

Sammanfattning.

Grymt spännande deckare om Monika Blom med kollegor med ett riktigt bra driv. Slutet var så spännande att man nästan slet sitt hår.

Vad ger du boken för betyg?

BETYG 5
Format Inbunden
Språk Svenska
Serie Monica Blom (del 2)
Antal sidor 251
Utgivningsdatum 2017-03-21
Förlag Hoi Förlag AB
SAB Hc
ISBN 9789176970249
Tack till Hoi förlag för rec.ex
Köp boken på Bokus eller Adlibris eller Cdon

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar