torsdag 2 mars 2017

Hett i hyllan #6

Torsdag och åter dags för lite heta bokhyllor. Så här skriver Bokföring enligt Monika på sin blogg;
Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?
Jag hittade den här tjockisen uppe i bokhyllan så här står det om boken på Bokus:
Det otänkbara inträffar: Ett topphemligt amerikanskt militärexperiment går fel och ett livsfarligt virus sprider sig ohämmat. Katastrofen är ett faktum och snart har världen för alltid förändrats. Allt som återstår för de chockade överlevarna är en kamp för tillvaron som präglas av rädsla för mörkret, för döden och för ett öde värre än så.
I detta undantagstillstånd söker två personer efter en säker plats där de kan gömma sig. Det är FBI-agenten Brad Wolgast och den föräldralösa sexåringen Amy Harper Bellafonte, som lyckades rymma från militärbasen strax innan det fruktansvärda hände. Wolgast är fast besluten att skydda Amy. Men för Amy är detta bara början på en mycket längre resa, en resa över tid och rymt, mot tiden och platsen där hon måste avsluta det som aldrig borde ha påbörjats.
Justin Cronin har med Flickan från ingenstans skapat en mycket speciell spänningsroman som närmast kan jämföras med Stephen Kings Pestens tid och Cormac McCarthys Vägen.
När den kom ut 2010, tror jag, blev den uppmärksammad på bloggar. Den fick bra kritik och då köpte jag givetvis på mig denna och del 2 som heter De första tolv.
Del 3 har inte kommit ut än, så jag väntar tills den kommer sedan läser jag allihopa.
Eller inte, bara denna är på 918 sidor och del 2 på 683 sidor, så man läser det inte på en kafferast.

8 kommentarer :

 1. Har hört talas om boken men inte läst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den var i ropet för några år sedan.

   Radera
 2. Tror inte jag läst något av den här författaren.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej inte jag heller eftersom den fortfarande är oläst.

   Radera
 3. Den tyckte jag väldigt mycket om och bry dig inte om att den ser tjock ut, sidorna bara rinner iväg :)

  SvaraRadera
 4. Tyckte den var bitvis mycket bra men för lång. För min del hade författaren gärna fått korta ner ett par hundra sidor. Samma sak med uppföljaren. Men jag är inte jätteförtjust i tegelstenar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så är det ofta med tegelstenar tyvärr.

   Radera