torsdag 30 mars 2017

Hett i hyllan #9

Torsdag och då är det dags för lite Heta böcker. Det är Bokföring enligt Monika som håller i trådarna. Så här skriver hon på bloggen: Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?
Jag hittade en ganska gulnad bok i hyllan.
Clare Francis Röd kristall
Så ser hon ut och texten nedan är hämtat från Norstedts

Clare Francis hamnade på löpsedlarna 1973 när hon blev den första kvinnan att segla ensam över Atlanten. Under de följande åren blev hon något av en nationell hjältinna med sina seglatser och andra äventyr, något som tedde sig desto märkligare med tanke på hennes yrkesbakgrund som marknadsförare och att hon ursprungligen hade utbildat sig för att bli balettdansös. Hon bokdebuterade 1977 med Come Hell or High Water, där hon berättar om sitt deltagande i Royal Western Transatlantic Race 1976. Utöver denna har hon publicerat ytterligare två böcker om sina reseäventyr. Clare Francis är författare till en rad internationella bestsellers. Hennes första Natthimmel (1983, Night Sky), vars handling utspelar sig i den franska motståndsrörelsen under andra världskriget. Röd kristall (1985, Red Crystal) handlar om en internationell terroristgrupp som försöker provocera fram krig och Frostnatt (1987, Wolf Winter) är en handlingsmättad roman om kalla kriget som huvudsakligen utspelar sig i Norge. Generellt gäller för Clare Francis författarskap att huvudpersonerna är ofta handlingskraftiga och orädda kvinnor. Senare böcker, skrivna efter att det att hon drabbats svårt av Svek (1993, Deceit) och Mörk passion (1998, A Dark Devotion) handlar om sökandet efter försvunna personer (en make i den första och en maka i den andra) och upptäckten av det hemliga liv dom haft. I dödens närhet (1999, Keep Me Close) har av vissa utnämnts till hennes mest peronliga och bästa bok. Huvudpersonen i den, Catherine, blir svårt skadad när hon utsätts för ett brutalt överfall i sitt eget hem. Handlingen kretsar sedan kring försöken att lista ut vem som gjort det och varför. 
Källa: Alex författarlexikon.
När jag kollar närmare i hyllorna hittar jag en bok till av samma författare.
Hon har även en hemsida http://www.clarefrancis.com/
2008 kom denna bok ut.
Har ni någon bok av denna författare i hyllan?

8 kommentarer :

 1. Nej, ingen bok av henne i hyllan och tror inte att jag läst något av henne heller.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror inte hon är så känd längre.

   Radera
 2. Har aldrig hört talas om henne, men vilken intressant bakgrund hon har :)

  SvaraRadera
 3. Det var en alldeles ny författare för mig men den där boken I dödens närhet lät bra :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag får nog ta och läsa en snart.

   Radera
 4. En författare som jag inte läst något av.

  SvaraRadera
 5. Natthimmel läste jag för länge sedan, men även om jag tyckte den var bra så blev det inga fler av hennes böcker lästa.

  SvaraRadera