torsdag 29 november 2018

Hett i hyllan #72

Då var det dags för mer olästa böcker, som vanligt får ni titta in till Bokföring enligt Monika för instruktioner.
Min pocket är en pocket jag fått i present från Natur och Kultur för att jag haft hand om nyheter till skolan. Nya läroböcker och reklam har jag tagit hand om och informerat övrig personal om.
Handling:
Systrarna Mona, pensionerad lärare, och Barbro, hemmafru, har inte mycket gemensamt trots att de vuxit upp i samma familj. Mona är präglad av mörka minnen, Barbro håller fast vid bilden av en lycklig barndom. De få gånger de träffas slutar nästan alltid i gräl och tårar. När Barbro föreslår att de ska åka på en charterresa till Mallorca för att lära känna varandra bättre följer Mona ytterst motvilligt med. Resan får oanade konsekvenser. Mellan dem kommer nämligen Världens Vackraste Man, en ytterst charmerande engelsman som är ägare till Alberts Hall, som tar Mona med storm och gör Barbro mycket misstänksam. Efter veckan på Mallorca är inte mycket sig likt i systrarnas liv.

Lena Ackebo har skrivit en tragikomisk berättelse full av insikt om mänskliga beteenden, vardagliga sorger och längtan efter något annat. Hennes förmåga att avlyssna samtal och ringa in personligheter är osviklig, och det gör Världens vackraste man inte bara till en mycket mänsklig historia om hur kärleken kan drabba en med full kraft när man minst anar det, utan också till en skarpsynt, rolig och rörande skildring av familjer i sönderfall.
Det finns dessutom två böcker till i serien.

6 kommentarer :

 1. Den skulle jag kunna tänka mig att läsa. Verkar lite lagom lättsmält.

  SvaraRadera
 2. Den där frestar mig! Ackebo är fyndig. Verkar f ö ha vissa gemensamma drag med en film med Suzanne Reuter, "All inclusive", som jag också blev underhållen av. Sågs i fjol, tror jag.

  SvaraRadera
 3. Den känner jag inte till men jag skulle nog kunna tänka mig att läsa den.

  SvaraRadera
 4. Den tycker en av mina kollegor jättemycket om!

  SvaraRadera
 5. Den tror jag att jag faktiskt såg i flödet för något år sedan.

  SvaraRadera
 6. Den känner jag inte igen, men den lät ju smått underhållande

  SvaraRadera