söndag 24 november 2019

Elie Wiesel - Natten

Natten är ett intensivt gripande vittnesmål från en historisk katastrof vi aldrig får glömma. Det är klassiker som redan sålt mer än 10 miljoner exemplar, men som inte funnits på svenska på flera decennier. Nu kommer den i nyöversättning med nyskrivet för- och efterord.

Elie Wiesel var 11 år när andra världskriget bröt ut. Bara några år senare tvingades först han och hans familj från sitt hem, därefter tillfångatogs de och transporterades till Auschwitz. Natten är Elie Wiesels smärtsamt levande dagboksanteckningar, från nazisternas skövlande av familjens hemby till den fruktansvärda vardagen i koncentrationsläger.

På vackert återhållsam prosa beskriver Elie Wiesel hur förrädiskt lätt det mänskliga förnuftet kan utplånas av ondskan, och vilken styrka som krävs för att börja om efter en förödande tragedi. Natten konfronterar läsaren med mänsklighetens fulaste egenskaper, och de fasansfulla konsekvenser som kan bli resultatet av att makten hamnar i fel händer. Hämtat från Bookmark förlag

Hur valde du ut denna bok/ljudbok? Vad är det för slags bok/genre/typ? 

Jag fick ett mejl från Bookmark och tyckte boken lät intressant och viktig. Det är en bok om Elie som hamnar på koncentrationsläger under andra världskriget.


Sammanfattning.

Detta är en bok man läser med uppspärrade ögon för det är så hemskt, hur man kan utsätta människor för denna behandling. Jag har alltid sagt till mina barn att Alla människor har samma värde. Denna bok borde ALLA läsa.

Vad ger du boken för betyg?BETYG 5
Format Inbunden
Språk Svenska
Antal sidor 140
Utgivningsdatum 2019-10-09
Upplaga 1
Förlag Bookmark Förlag
Originaltitel La Nuit
Medarbetare Grandin, Elina (form)
Dimensioner 216 x 136 x 14 mm
Vikt 270 g
ISBN 9789189007024
Tack till Bookmark förlag för rec.ex
Köp boken på Bokus eller Adlibris eller Cdon

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar