fredag 15 november 2019

Marita Conlon-McKenna - Kockskola för ensamma hjärtan

Möt irländska Alice, skild från Liam och med utflugna barn. På dagarna kämpar hon för att få det att gå ihop ekonomiskt som extraanställd på en revisionsbyrå. Egentligen är Alice urusel på siffror och räkenskaper men fenomenal på matlagning, övertygad som hon är om att det är kärleken till råvarorna som gör att maten blir god.

Alice har en gedigen bakgrund som kock, hon började i köket på sina föräldrars badhotell och utbildade sig sedan i Paris för att få jobb på några av Dublins finaste restauranger. Men när hon träffade Liam hängde hon upp kockmössan på kroken och ägnade sig åt att laga mat åt familj och vänner i stället. Och nu sitter hon där, ensam hemma, och ska laga mat till sig själv. Urtråkigt!

Alices vänner uppmanar henne att öppna en kockskola i hemmet, precis som Julia Childs gjorde! Alices kockskola ser dagens ljus och hon upptäcker att hon har gåvan att få en grupp fullständiga främlingar att älska matlagning. Alla Alices elever har sina egna speciella skäl för att komma till lektionerna: Lucy har flyttat hem till sina föräldrar och har ingen aning om vad hon ska göra med sitt liv, Rob är en änkeman som aldrig tagit i en kastrull i hela sitt liv. Tessa tar hand om sin sjuka mor och vill veta mer om dietkost, Kitty har bestämt sig för att göra något kreativt på sin fritid medan hennes man sitter fast förankrad framför tv:n. Alices kockskola blir lika mycket en matlagningskurs som en skola för livet. Hämtat från Bokus

📕KORTRECENSION📗

Det var väldigt många människor att hålla reda på vilket tyckte jag blev lite rörigt. Men visst är det en mysig ljudbok att lyssna på dock inte hennes bästa. Bra uppläsare.

BETYG 3
Format Ljudbok
Filformat Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (203.4 MB)
Språk Svenska
Inläsare Gunilla Leining
Utgivningsdatum 2019-02-14
Upplaga 1
Förlag Norstedts
Översättare Eva Haskå
ISBN 9789113092225
Köp boken på Bokus eller Adlibris eller Cdon

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar