söndag 24 november 2019

Utmaning: Read old books

Denna utmaning finns på en massa olika bloggar och på lika många olika sätt. Min tanke är att man i slutet av varje månad ska redovisa vilken "äldre bok" man läst. De behöver inte vara så gamla som på bilden.
Man kan redovisa en lista på vilka böcker ur sin bokhylla man tänkt läsa under 2020.
Då kan man lägga inlägget här:
Om man inte vill göra någon lista men ändå vill vara med kan man skriva i kommentarer.
You are invited to the Inlinkz link party!
Click here to enter

14 kommentarer :

 1. Det lät intressant, sen kan man fundera på vad som menas med old books, men jag har flera som har stått i bokhyllan länge och väntat på att bli lästa, jag skulle rekomendera den som är intresserad av vad, se mina Hett i hyllan inlägg jag har gjort i snart tre år, och alla dem är böcker jag har tänkt läsa som skulle passa in på denna utmaning.
  Men även att jag nästa år har tänkt att försöka läsa en hel del klassiker, som också kan räknas som old books.
  Så får väl se vad som dyker upp under 2020, men just nu har jag inte några specifika böcker som jag tänkt läsa, kan hända det dyker upp senare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Upptäckte att kriteriet var att man ägt boken länge och den har stått och samlat damm länge, då faller några klassiker bort som jag inte äger och hade tänkt att låna från biblioteket.
   Ska försöka hitta 12 som jag räknar med att läsa nästa år och skriva ett inlägg snart.

   Radera
  2. Det är hyllvärmare som stått i din bokhylla ett tag.

   Radera
 2. Trevlig utmaning. Jag läser ju mycket äldre böcker ändå, men utmaningar är kul. Jag tänker ta utmaningen Hyllvärmare 2020. Men jag skulle gärna vara med här också. Jag läser ju även andra gamla böcker, som inte har hunnit bli hyllvärmare, eller som jag lånar på biblioteket.

  SvaraRadera
 3. Jag hakar gärna på en hyllvärmar-utmaning som det här men jag vill inte bestämma i förväg vilka hyllvärmare jag ska läsa. Det verkar nämligen ha motsatt effekt på mig(!). Men mycket i mina bokhyllor kan helt klart kvala in...

  SvaraRadera
 4. Underbart. Jan kunde delta denna utmaning. Jag undrar vad är en gammal bok. Från 1900-talet eller 1800-talet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej absolut inte, några som stått i bokhyllan ett tag.

   Radera
 5. Jag hakar på men gör ingen lista i förväg utan plockar fritt bland olästa böcker i bokhyllan (och såna finns det gott om) https://boklysten.blogspot.com/2020/01/read-old-books.html

  SvaraRadera