torsdag 21 november 2019

Hett i hyllan #99

Nu var det ett tag sedan jag var med i Hett i hyllan (Bokföring enligt Monika) men eftersom jag har lite mer tid nu så tänkte jag passa på.
Handling: Hari Majestic är en föräldralös mångsysslare, talangfull fixare, och snillrik småbedragare i den indiska mångmiljonstaden Bangalores skummare kvarter. Han drömmer om en framtid som filmhjälte, men verkligheten för Hari, som för andra som fötts på itmetropolens skuggsida, handlar mest om att hitta försörjning från en dag till en annan.
Fast nu har tillvaron blivit mer än vanligt komplicerad. Hari jagas, av en anledning som han inte förstår, av en fitnesscoach som är specialist på uppdragsmord. Hans arbetsgivare i internetbranschen, fru Bulla i Lagos, hotar att förgöra honom med vodoo.
Och hans andlige rådgivare Pandit Pundit manar honom att förbättra sin karma med nykterism och vegetarisk kost.
Så händer något som ger Hari en ny chans. En svensk tjej, adopterad från Indien, har rest tillbaka för att göra Bollywoodkarriär men försvunnit spårlöst. Familjen vill nu ta Haris hjälp för att söka efter henne.
Dessvärre har Hari ingen aning om vad han har gett sig in på.
Med Operation Sandalwood inleder Zac O'Yeah en serie om privatdetektiven Hari "Harry" Majestic. Och för första gången skildrar han hemstaden Bangalore i romanform. Det är bisarrt, våldsamt, gripande - och mycket verklighet.
📕📚
Det låter väl bra, men om man ska läsa dessa måste man läsa fortsättningen;
Är det någon som läst serien?

8 kommentarer :

 1. Känner inte till de här böckerna, men den där spårvagnen ser väldigt göteborgsk ut...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är den nog, tänkte jag inte på

   Radera
 2. Kul namn han har lagt sig till med, författaren! (för det är väl en han?)

  SvaraRadera
 3. Spännande med en helt annan miljö.

  SvaraRadera
 4. Hm, aldrig hört talas om, men ser nu efter en googling att det var han som skrev Tandooriälgen för ett gäng år sedan. Tack för tips!

  SvaraRadera