måndag 29 mars 2021

Eli Åhman Owetz - Renoveringsobjektet

Susanne har brutit upp från sitt äktenskap med Erik och jobbet på arkitektfirman i Stockholm. Ett frilansuppdrag i sommarvackra Roslagen blir en chans att börja om, men det visar sig snart bli mer komplicerat än hon kunnat ana.

Det låter som en arkitekts drömuppdrag, att rita om en gammal skofabrik till ett lyxigt konferenshotell. Susanne flyttar in i lägenheten ovanpå den avfolkade orten Grävinges nedlagda Konsumbutik. Men så avslöjar uppdragsgivaren att det ingår i planerna att riva alla husen längs Fabriksgatan, och det ska i det längsta hållas hemligt för hyresgästerna som bor där. En av dem är Ingegerd, som har bott i Grävinge i hela sitt liv och som bjuder Susanne på kaffe med sockerkaka och skarpa iakttagelser. Och där finns också fastighetsskötaren Conny som väver bilinredningar på fritiden. Han som är femton år yngre än Susanne men som får henne att skratta mer än hon gjort på väldigt, väldigt länge.

Ju mer Susanne lär känna sina nya grannar, desto mer omöjligt blir uppdraget. Hon är i desperat behov av jobbet, fast hur ska hon kunna förråda sina nya vänner? Hämtat från Bokus

 📕KORTRECENSION📗

En mysig feelgood som även har lite allvar i sig. Boken är otroligt lättläst och har en bra uppläsare i Gunilla Leining. Jag gillade boken men inte lika mycket som En sommar på luffen men Eli kan konsten att skriva så man gillar både karaktärerna (inte alla då) och miljön. De som gillar feelgood bör absolut läsa denna bok.

BETYG 3

Format Ljudbok
Filformat Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (157.3 MB)
Språk Svenska
Inläsare Gunilla Leining
Utgivningsdatum 2020-05-14
Förlag HarperCollins Nordic
ISBN 9789177190141
Min bok lyssnade jag på genom Storytel

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar