söndag 6 juni 2021

Åsa Storck - Simon.Kramar och brev

Simon är 27 år och bor på gruppboendet Loket. Han går på daglig verksamhet, men är så trött på det. För Simon har en dröm: han vill gå i skolan igen. Ända sedan han gick ut gymnasiesärskolan har han längtat tillbaka till skolan, för han älskar att få vänner och lära sig nya saker.

En dag säger Simons lillebror Filip att han har hittat den perfekta skolan för Simon! Det är en skola för vuxna där man får lära sig att använda datorer, göra film och söka på internet. För att ansöka till skolan måste Simon skriva ett brev, och Filip hjälper honom. Men blir det bra nog? Kommer Simon få börja på skolan?

Kramar och brev är den första boken i Åsa Storcks nya serie om Simon som längtar efter att få fortsätta att utvecklas på egna villkor.

Fredrika Ottossons varma och tydliga illustrationer underlättar läsningen, och serien väcker frågor om det livslånga lärandet, som inte är lika självklart tillgängligt för alla. Hämtat från Bokus

📕KORTRECENSION📗

Detta är en lättläst bok som är utgiven av Vilja förlag som ger ut lättlästa böcker.
Den handlar om Simon som bor på ett gruppboende och inte har helt lätt för sig. Simon har god hjälp av sin bror Filip, när det gäller att skriva ansökan och sådant. Det är en serie och detta är bok 1. Bra skrivet och viktigt att det skrivs om de som inte har det så lätt i livet på grund av en eller annan orsak. 

BETYG 4
Format Inbunden
Språk Svenska
Serie Simon (del 1)
Läsålder Unga vuxna
Antal sidor 44
Utgivningsdatum 2019-01-01
Förlag Vilja förlag
Illustratör/Fotograf Fredrika Ottosson
Dimensioner 182 x 129 x 8 mm
Vikt 162 g
SAB Hc
ISBN 9789177237150
Min bok fick jag på en bokträff Jönköping när Åsa Storck var där.💛🧡💚

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar