söndag 10 oktober 2021

En smakebit på søndag

Söndag och dags för en smakebit som norska bloggaren Betraktninger håller i.
Det blir en annorlunda smakebit för den är ifrån en kokbok, nu kan jag inte bjuda på maten, så det får bli bilder.
Niklas Ekstedts nya kokbok, utgiven av Bookmark förlag.
Pasta med grönmögelost från kokboken.
Där ser ni min version av rätten, himla gott var det och smidigt.
Här ger han tips på saker att ha hemma för smaksättning. Jag har alla utom torkad svamp, min är fryst. Så har jag inte Misopasta utan Gochujang istället.

15 kommentarer :

  1. Pasta är ju så gott, men jag hoppar gärna över mögelosten...

    SvaraRadera
  2. Det där ser gott ut! Kul med en ny kokbok.

    SvaraRadera
  3. låter jättegott även för mig som är måttligt förtjust i pasta. tack för smakebiten i dubbel bemärkelse!

    SvaraRadera
  4. Moro med bildene! Jeg elsker å lese kokebøker, men tålmodighet til å lage mat har jeg ikke.
    Ha en fin søndag videre :)

    SvaraRadera
  5. Misopasta älskar jag, det förhöjer smaken på all mat, i synnerhet grytor. Men det har varit hopplöst svårt att få tag på den, har handlat i asiatiska affärer. Hoppas den börjar finnas i vanliga mataffärer också. Cochujang har jag aldrig hört talas om eller smakat, men den verkar inte påminna om umami som miso gör. Alltid inspirerande med nya maträtter. Tack för smakbit

    SvaraRadera
  6. Tack för smakbiten, gillar ost men mögelost är en av få som jag inte är så förtjust i.

    SvaraRadera