torsdag 7 december 2023

Helgfrågan v. 49

Julen närmar sig med stormsteg och även om jag väntar på julen, så är det något annat jag väntar på mer. Ett litet barnbarn  till som är beräknat till Annandag jul, men jag har på känn att det blir tidigare.

Men nu till Helgfrågan;
Vilken bok har du rekommenderat flest gånger till andra människor?
Handling;
När Cheryl Strayed är tjugotvå år rasar hennes liv samman. Hennes mamma, som bara är drygt fyrtio år gammal, insjuknar oväntat i en agressiv cancer och avlider hastigt. Hennes ursprungsfamilj, brodern, styvfadern, splittras och tappar sakta men säkert kontakten. Cheryl flyr vardagen och sin man, inleder affärer med en rad olika män varav en är narkoman och snart går också hon på heroin. Hennes äktenskap kraschar naturligtvis. På några få år har hon förlorat allt. Framför allt tron på sig själv. Men någonstans i en spiral som bara pekar neråt föds idéen om att under tre månader lämna allt och ge sig ut på en vandring från Mexiko till den kanadensiska gränsen. Leden heter Pacific Crest Trail, är knappast mer än ett streck på kartan och verkligen ingenting för amatörer. Vild handlar om denna livsavgörande färd. Cheryl går ensam genom snö och öknar, i för små kängor och med för tung ryggsäck, och möter skallerormar, björn och andra vandrare – de som blir vänner för livet, och de som vill utnyttja att hon är en ensam kvinna. Hon begår alla fel man kan tänka sig, men lär sig av misstagen och långsamt mognar insikten om att hon nog kan börja tycka om sig själv igen.

Mot alla odds kämpar Strayed på under den hundra dagar långa vandringen som först bryter ned henne, men gör henne starkare och slutligen hel igen. Vild är en drabbande skildring av en ung kvinnas kamp med sig själv.
Boken är så himla bra ni bara måste läsa den, den finns även som film
Men boken är bäst.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

6 kommentarer :

  1. Blev absolut lite sugen på din favorit! Kul fråga, skickligt av dig att kunna välja en enda, det klarade inte jag ...

    SvaraRadera
  2. Hanneles bokparadis7 december 2023 kl. 21:12

    tack för tips

    SvaraRadera