söndag 4 maj 2014

Annika Estassy - Croissants till frukost

Gabriel har det inte lätt. Inte bara att våren är inställd, golfströmmen på väg åt helt fel håll och hans spermier för slöa för att orka göra sitt jobb, han känner dessutom på sig att vackra Cecilia tänker lämna honom. Igen. Cecilia i sin tur tvivlar allt mer på om det var rätt att gå tillbaka till Gabriel. För vad spelar det för roll att han har världens sötaste nackgrop när han ändå inte vill samma sak med livet som hon?

När den karismatiske Antoine gör comeback i Gabriels liv och lockar med en tillvaro i en trakt med ljumma vindar och trehundra soldagar per år, kan inte Gabriel värja sig. Detta är ju precis vad Cecilia och han behöver. Adjö resultatrapporter, övertid och permafrost - Bonjour sol, hav och frihet!

Men att börja ett nytt liv är svårare än Gabriel föreställt sig. Dessutom har Cecilia inte glömt bort vilken hennes hetaste önskan är, och hon tänker se till att den går i uppfyllelse.

Croissants till frukost är en varm och tragikomisk roman om kärlek, biologiska klockor som tickar och livsdrömmar på kollisionskurs. Hämtat från Bokfabriken

När boken trillade ner i brevlådan i onsdag blev jag glatt överraskad, recensionsdatum 2 maj, lite tajt men bara att sätta fart.
När jag såg att det var en fristående fortsättning på Solviken blev jag faktiskt lite besviken, Solviken var en mycket bra roman, kunde Annika göra om det.
Men denna bok handlar inte riktigt om samma personer utan här är det Gabriel och Cecilia, kompisarna om jag inte minns fel. Frankrike och ett bed and breakfast är platsen och ett par som inte kan kommunicera, det är väl i mycket korta drag vad boken handlar om.Den är lättläst med pittoreska beskrivningar av omgivningen. Den tar upp vedermödor som kan komma när man ska ha ett bed and breakfast, och språkproblem.
Annika har levererat igen, mitt råd: Läs den.
BETYG 5
Inbunden
Språk: Svenska
Antal sidor: 290
Utg.datum: 2014-04-23
Upplaga: 1
Förlag: Bokfabriken
Medarbetare: Handell, Anna (form) / Hermfelt, Sebastian Leon (form)
Dimensioner: 215 x 142 x 25 mm
Vikt: 459 g
ISBN: 9789187301704

3 kommentarer :

  1. Vad kul! Och vilken tur att den inte är en direkt fortsättning på Solviken, för den har jag inte läst. Fick den också som recex i brevlådan i vecka och blev glatt överraskat. Ska snart sätta tänderna i denna. :)

    SvaraRadera
  2. Den har jag på listan. Ska skriva upp Solviken också.

    SvaraRadera
  3. Den har jag på listan. Ska skriva upp Solviken också.

    SvaraRadera