lördag 10 maj 2014

Jag blev smått chockad

Igår var det Bokbloggsjerka hos Annika och jag blev lite smått chockad, sådet var som lyssnade på böcker.
Själv tycker jag det är super att lyssna samtidigt man städar, rensar ogräs eller stryker. Vad gör ni när ni sysslar med sådan tråkiga saker?
Men det kräver lite träning i början flurrade mina tankar också iväg , men när jag väl lärt mig då var det super. Helt klart skulle det inte bli något städat alls här hemma om inte ljudböcker fanns, tänk va hemskt.
Bästa uppläsare är: Stefan Sauk, Katarina Ewerlöf, Anna-Maria Käll och Reine Brynolfsson.
Jag läser inbundna böcker, pocketböcker(lite liten text dock), e-böcker och ljudböcker och vissa böcker passar bättre att läsa inbundna, medan vissa med fördel kan lyssnas på. Ta Stefan Sauk när han läser om Christoffer Silfverbielke, fantastiskt, skulle inte kunna tänka mig att läsa dem.
Ofta har jag två ljudböcker, tre inbundna och någon e-bok.
Givetvis missar du lukten, ja av böcker alltså och bläddret och kanske kan man i framtiden få köpa ett luktset till eller något vad vet jag. Men okey det missar du.
Eller räknas inte ljudböcker lika fint?? Ooops hoppas inte frågan var för provokativ, jag vill inte få hela "bloggeliten" på mig. Det jag vill är att få er våga prova, inte en gång utan några gånger. Välj den genre du gillar mest och plugga i mp3/smartphone i öronen, ta fram lite stryktvätt.
Jag är såld i alla fall och nej jag är inte köpt av Storytel.

8 kommentarer :

 1. Jag har på musik när jag gör tråkiga saker, då kan jag sjunga med och göra det ännu roligare (om jag är ensam hemma då!).

  SvaraRadera
 2. Jag har testat ljudbok, men det funkar inte för mig. Jag missar i handlingen och glömmer vem som är vem och får hoppa tillbaka hela tiden, så det tog enormt mycket längre tid än om jag läser. När jag är i trädgården gillar jag att lyssna till ljuden ute, när jag stryker kollar jag TV och när jag städar pratar jag med familjen som städar med mig, så jag har inga bra tillfällen för ljudbok heller.

  SvaraRadera
 3. Musik blir det här, hårdrock eller disneylåtar beroende på humör ;)

  SvaraRadera
 4. Jag har faktiskt inget emot att det är tyst när jag grejar hemma, men kanske vore det ett tillfälle att testa en ljudbok medan jag stryker. Bara jag inte blir så tagen att jag får ett svart hål i jeansen! ;-)

  SvaraRadera
 5. Har väldigt lite erfarenhet av ljudböcker, men borde verkligen ge det fler chanser. När jag städar stryker mm, så pratar jag med maken eller lyssnar på musik eller något radioprogram.

  SvaraRadera
 6. Jag gillar tystnaden faktiskt, jag har svår migrän och är väldigt ljudkänslig så kan jag ha det tyst så föredrar jag tystnad. Om det inte varit för det hade jag nog kunnat tänka mig ljudböcker i alla fall när jag är ute och går med hunden. Min dåliga fokus är ju något man skulle kunna träna upp. Jag tycker ditt inlägg var intressant, tankeväckande.

  SvaraRadera
 7. Tack Helen, vi är olika.
  Mia

  SvaraRadera
 8. Jag gillar ljudböcker när jag promenerar och ibland om jag ska åka någon längre sträcka med buss tex. Annars är det musik som gäller för min del, Spotify går i bakgrunden nästan jämt oavsett vad jag gör.

  SvaraRadera