fredag 23 maj 2014

Viveca Sten - I maktens skugga

Succéserien om Sandhamn som erövrat Sverige och världen
Det har gått nästan tjugo år sedan Thomas Andreasson började som polis och han känner sig alltmer ansatt av tvivel - orkar han fortsätta i polisyrket? Hans bästa vän Nora Linde, som nu arbetar på Ekobrottsmyndigheten, har semester på Sandhamn tillsammans med sambon Jonas och deras fyraåriga dotter Julia. Men sommaridyllen störs av den nya sommargästen Carsten Jonsson, en riskkapitalist som gett sig in i vidlyftiga affärer i Ryssland. Jonsson har köpt den långa fina stranden på öns södra sida och det lyxiga hus som han låtit uppföra retar gallfeber på öborna.

Märkliga olyckor har inträffat under byggets gång. Är det rena tillfälligheter eller handlar det om sabotage? När Carsten Jonsson bjuder in till invigningsfest slutar det med en katastrof. Har händelserna att göra med husbygget eller finns det någon annan orsak? Vem kan man lita på när man har gjort sig till ovän med alla?

I den sjunde boken i Morden i Sandhamn-serien har det gått fyra år sedan vi senast mötte polisen Thomas Andreasson och juristen Nora Linde. Thomas får ta sig an ett fall där dolda krafter rör sig i sommarparadiset. Samtidigt som han brottas med sina egna känslor av otillräcklighet står han inför sitt svåraste fall någonsin. Hämtat från Forum Bokförlag

Jag tycker Viveca får till en trovärdig story men en bra balans mellan det privata  och mordgåtan. Nora och Thomas är trevlig personer att följa, speciellt Nora tycker jag. Däremot kan jag inte påstå det bjuder på massa överraskningar men mycket läsvärd och just Vivecas sätt att sy ihop storyn är ett stort plus. Betyg 3+ 
Författare:
Viveca Sten
Recensionsdatum:
2014-05-23
ISBN:9789137141879
Bandtyp:
Inbunden
Format:
162 x 235
Sidantal:
364
Mediakontakt:
Annelie Eldh
Tack så mycket Forum Bokförlag för Rec.ex.

4 kommentarer :

 1. Jag har tyckt de här böckerna är OK, men inga höjdare. Kanske därför jag inte ens uppmärksammat att den här dykt upp! Väntar nog tills den kommer i pocket.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker de är helt okey underhållning men inget man minns jättelänge.
   Mia

   Radera
 2. Tycker de har blivit bättre och bättre faktiskt. Har inte läst den här än, men den förra, I farans riktning tycker jag var bäst hittills i serien :-)

  SvaraRadera
 3. Jag har endast läst första delen i denna serie, vill gärna fortsätta på den då jag gillade första boken.

  SvaraRadera