fredag 16 maj 2014

Bokbloggsjerka 16 – 19 maj

Förra veckan handlade jerkan om ljudböcker och denna vecka handlar det om e-böcker. Frågan som Annika ställer är;

För dig som läser e-böcker: brukar du köpa en fysisk bok av en e-bok som du har gillat?


För dig som inte läser e-böcker: kan du ge exempel på en bok som du t.ex. lånat på biblioteket, gillat och sedan köpt ett eget ex. av?
Har jag läst en bok så känns det onödigt dessutom är jag inte så rik, då vill jag hellre köpa en ny bok. Bokus har Vårrea och det lockar mer, men det är många böcker på min önskelista, bland annat denna;
Är det någon som läst Elly Griffiths nya? Den är jag sugen på också, åhh vad mycket man vill läsa..
Det är lite snålt med tiden tycker jag, man måste ju jobba också..

22 kommentarer :

 1. Jag har funderat på att köpa Polis men då ska den vara billig eftersom jag läst den. Men å andra sidan läser jag ju inte om böcker...

  SvaraRadera
 2. Jag har nog inte gjort det de senaste 30 åren, men förut gjorde jag så :)

  SvaraRadera
 3. Håller med om att ekonomin inte tillåter sådana utsvävningar. Dessutom, när em bok är läst är man ju på jakt efter nytt! Såg att de sålde Elly Griffiths nya för bara 159 på Adlibris... ;-)

  SvaraRadera
 4. Ska kolla detta på AdLibris.
  Mia

  SvaraRadera
 5. Jag köper dom bara om jag trillar över dom billigt för som du skriver pengarna prioriterar man helst på olästa böcker :)

  SvaraRadera
 6. jag ramlar på bra böcker på loppis ibland

  SvaraRadera
 7. För det mesta skulle jag hålla med, det skulle vara någon riktigt speciell bok, och det skulle inte vara någon brådska med det.

  SvaraRadera
 8. Sant - det finns så mycket nytt att prioritera!

  SvaraRadera
 9. Jag lånar det mesta jag läser, det är för dyrt att köpa allt jag läser på en månad! =) Men däremot händer det att jag köper en speciell bok jag redan lånat och läst. Oftast så när jag väl köper är det mest nytt men kan också slinka med en redan läst. Bara för att jag vill ha den boken hemma i min egen hylla. Men då måste boken vara något extra med för att den ska förtjäna den platsen =)

  SvaraRadera
 10. Visst är det snålt med tiden :).

  SvaraRadera
 11. Kollade också in deras vårrea men håller mig nog från köpandet den här gången :)

  SvaraRadera
 12. Jag tycker också det känns onödigt att köpa en bok jag redan läst. Finns ju så mycket nya läsupplevelser att köpa istället.

  SvaraRadera
 13. Till min lättnad har jag faktiskt inte hittat något jag vill ha på Bokus rea. Det behöver inte komma in fler böcker just nu!

  SvaraRadera
 14. Jag köper aldrig böcker som jag läst tidigare. Det finns så mycket nytt och oläst som jag hellre lägger pengar på.

  SvaraRadera
 15. (du får skaffa bra stöd för din iPad, kostar inte mycket typ Clas Ohlson)

  SvaraRadera
 16. Jag varken läser e-böcker eller lånar på bibliotek, så jag kommer att få gå tillbaka till min ungdom för att hitta böcker jag läst men ändå köpt!

  SvaraRadera
 17. Jag har inte lånat på bibliotek på evigheter.

  SvaraRadera
 18. Kan hålla med om att det känns onödigt att köpa en bok som man redan läst. Boktjuven läste jag som e-bok men den var så bra så den kommer jag ändå att köpa för jag tror att det är en bok jag skulle vilja läsa om.

  SvaraRadera
 19. Är likadan, köper inte heller redan lästa böcker.

  SvaraRadera
 20. Jag är inte heller rik:). Om det finns en bok jag tycker jätte mycket om så kan man ju låna den en gång till, men än har det inte hänt. Har ju inte tid;).

  SvaraRadera
 21. När jag var liten lånades Mio min Mio på biblioteket. Jag läste den 7 gånger, sedan köpte mina föräldrar boken - räknas det? ;-)

  SvaraRadera
 22. Absolut Anni fullpott :)
  Mia

  SvaraRadera