söndag 11 maj 2014

Dag Öhrlund - Besökaren

Den framgångsrike författaren Tristan Heckscher befinner sig i sin skrivstuga på Österlen. Hans förra roman blev en dundersuccé och nu sliter han med uppföljaren. Det går trögt. Hans äktenskap knakar i fogarna och han sover allt oftare över i stugan. Ofta delar han en flaska whisky med sin granne, den tjurige kriminalkommissarien Ewert Truut. Truuts karriär har gått i baklås efter ett misslyckat fall i Stockholm och han är förvisad till skånska landsbygden där han just nu sliter med ett mordfall där offret blivit halshugget.

En dag får Tristan ett beundrarmejl från Therése, en läsare. Efter en tids mejlande träffas de och inleder ett sexuellt förhållande. Samtidigt börjar Tristan känna sig iakttagen. Han hittar hjulspår utanför sin skrivarstuga och tycker sig skymta någon utanför familjens hem.

Den intensiva Therése blir snart mer krävande och situationen börjar glida Tristan ur händerna. Sakta går det upp för honom att detta inte är någon vanlig otrohetsaffär.

Besökaren är en psykologisk spänningsroman. Med säker hand skapar Dag Öhrlund trovärdiga karaktärer och bygger upp en krypande, obehaglig stämning där en vanlig människas snedsteg obevekligt leder mot katastrofen. Hämtat från Bokus

Jag bad Bokfabriken om ett recensionsexemplar men tyvärr kom inget och det var nästan tur. Stefan Sauk är uppläsare till denna bok och han gör det så himla bra, jag lyssnar på allt han läser upp.
Det är svårt att veta hur mycket det spelar roll när man bedömer en bok, ganska mycket tror jag.
Det är inget rafflande tempo i denna bok utan det byggs upp successivt och man förstår att detta kommer inte sluta bra. Ganska mycket sex även i denna bok och väldigt exakt beskrivet,med andra ord du behöver inte läsa 50 nyanser av honom eller vad den heter. 
Böckerna om Christoffer Silfverbielke är bättre det saknas det lilla extra i denna bok. Men helt klart läsvärd. Betyg 3
 Mp3-bok (nedladdningsbar ljudbok)
Filformat: Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (308.8 MB)
Språk: Svenska
Inläsare: Stefan Sauk
Utg.datum: 2014-04-14
Förlag: HörOpp!
ISBN: 9789175232416

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar