lördag 14 juni 2014

Ann Rosman - Havskatten

År 1906 anländer kung Oscar II till kurorten Marstrand. Runt honom flockas societeten och under två intensiva sommarmånader badar man tångbad, knyter kontakter och väver intriger. Direktör Lundgren med familj har tagit in på Turisthotellet, trots att det egentligen är alldeles för dyrt. Men förhoppningsvis kan den stärkande havsluften kurera den sjukliga dottern Karolina, och kanske kan de på köpet finna henne en välbeställd make. Men det sociala spelet visar sig vara förrädiskt, och ofrivilligt dras Karolina in i societetens intriger. Hon möter greve Douglas Lagercreutz och allt ser ut att falla på plats, tills hon inser att också han spelar ett spel. Ett spel med orimligt höga insatser. 

En kväll i maj 2013 övar Marstrands räddningstjänst rökdykning inne på det anrika men numera förfallna Turisthotellet. Övningarna får ett abrupt slut när brandmännen hittar en död man. Karin Adler vid kriminalpolisen i Göteborg kallas in för att utreda fallet. Allt tyder på att mannen blivit mördad. Men vem kan tänkas ha vinning av hans död? Hämtat från Bokus


Jag bara älskar Rosmans böcker om Marstrand,man får liksom två deckare i en.

Dels en nutida historia och en historisk, det blir extra intressant, brukar sitta och googla platserna.I detta fall handlar det om Marstrands varmbadhus. I denna boken är den nutida historien riktigt bra, i vissa böcker har jag känt att den fått stått tillbaka. Den är inte lika bra som Mercurium och Porto Francos väktare och lite besviken på slutet blev jag.
BETYG -4
Jag fick denna som e-bok från Damm förlag men lyckades radera mailet, men tack och lov hade Storytel den som ljudbok.
Tack till Damm förlag för rec.ex 

Mp3-bok (nedladdningsbar ljudbok)
Filformat: Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (316.7 MB)
Språk: Svenska
Inläsare: Mirja Turestedt
Utg.datum: 2014-05-05
Förlag: Storyside
ISBN: 9789170369384

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar