måndag 30 juni 2014

Jonas Trolle - Kapten klänning

I juli 2009 knuffas en man ut från sjätte våningen i ett hus i Stockholmsförorten Bredäng. Polisens mordutredning avslöjar att den döde mannen hade en böjelse för våldsamt gruppsex. I förhör säger ett av hans unga kvinnliga offer att en av förövarna är polis. Hon visar fram en tidningsbild. Polisen Jonas Trolle får en chock. Mannen på fotografiet är Göran Lindberg, Kapten Klänning, rektor på Polishögskolan, en förkämpe för jämställdhet som arbetat mot kränkningar och sexism.

Jakten på Kapten Klänning är en sann berättelse om ett unikt brottsfall. Aldrig tidigare har en så hög polischef varit misstänkt för så grova brott som Lindberg. Historien är som hämtad ur en kriminalroman: telefonavlyssning, hemlig spaningsgrupp inom polisen och en husrannsakan på Polishögskolan. Men här skildras också de traumatiserade offren vars liv förändrats för alltid.
Jonas Trolle är kriminalkommissarie vid Länskriminalens spaningsrotel i Stockholm.
Göran Lindberg dömdes 2010 till sex års fängelse för våldtäkt och grov våldtäkt. Hämtat från Bokus 

En mycket intressant bok om ett riktigt kräk, äckel, pedofil, you name it. Han kan ha gjort så unga flickor fått men för livet, och könssjukdomar. Trots detta släpptes han lös i januari i år, visserligen med övervakare men ändå. Boken är skriven på ett dokumentärt sätt och med det menar jag, att det inte beskriver offrens känslor, deras bakgrund beskrivs mer faktamässigt. Det märks att författaren inte är författare utan polis, den går inte på djupet. Det är också lite svårt att bedöma denna bok, för jag tycker den är oerhört intressant, men inget mästerverk precis.
Känsliga personer ska nog ändå undvika denna bok, då det beskrivs ibland hur han gick till väga. Uppläsaren hade en behaglig röst, extra plus för det. BETYG 3+
Mp3-bok (nedladdningsbar ljudbok)
Filformat: Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (148.5 MB)
Språk: Svenska
Inläsare: Martin Wallström
Utg.datum: 2014-04-04
Förlag: Storyside

ISBN: 9789170369674

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar