måndag 30 juni 2014

Melanie Gideon - Kvinna 22

Mitt-i-livet-krisen flyttar ut på nätet
Alice Buckle är 44 år och har på ytan allt man kan önska sig. En sympatisk man, två barn och ett fint hus i San Francisco. Men mitt-i-livet-krisen är ett faktum och sprickan mellan henne och maken blir allt större. Vännerna, Facebook och Twitter blir en tillflykt från tystnaden som breder ut sig mellan dem.

En dag får hon ett mejl från en forskare som undrar om hon vill delta i en anonym undersökning om äktenskap. Av ren tristess tackar hon ja. Hon får alias "kvinna 22" och allt hon behöver göra är att svara så sanningsenligt som möjligt på forskarens frågor. Alice upptäcker snart hur befriande det är att få skriva om sitt liv och sina minnen. Om sina innersta tankar, känslor och hemligheter. Men när hon inser att hon attraheras av den mystiska "forskare 101" undrar hon vad hon egentligen har gett sig in på ...

Kvinna 22 är en oemotståndlig roman om moderna äktenskap och riskerna med att söka spänningen på nätet i stället för i det verkliga livet. Rolig, tankeväckande och full av igenkänning.

Hämtat från Forum bokförlag

Det här var ingen snabbläst bok och inte heller världens mest lättlästa. De tog faktiskt ett tag innan jag fattade upplägget på boken, och efter ungefär halva boken fattade jag att frågorna var i slutet.
För det första var det en berättardel där den nutida historien utspelade sig, sedan var det frågedelen, alltså där forskaren ställt frågor till Kvinna 22 och hon svarat. Dessemellan kunde det vara långa dialoger från exempelvis ett party, där fattade jag ingenting.Efter ungefär halva boken, (se ovan)började boken och karaktärerna bli intressanta. Nu var blev det riktigt rolig läsning, skrattade faktiskt högt ett par gånger(max 3). Jag kände mig också mer engagerad i berättelse och ville verkligen att allt skulle sluta lyckligt. Om det gjorde det får du läsa om själv. BETYG 3
Inbunden
Språk: Svenska
Antal sidor: 430
Utg.datum: 2014-05-28
Upplaga: 1
Förlag: Bokförlaget Forum
Översättare: Katarina Jansson
Originaltitel: Wife 22
Dimensioner: 220 x 145 x 33 mm
Vikt: 555 g
SAB: Hce
ISBN: 9789137142173

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar