lördag 14 juni 2014

Susanne Boll - Det enda rätta

Tre kvinnors liv kantrar. Fullständigt. 
En stark psykologisk relationsroman om moderna kvinnor mitt i livet.
Nedräkningen har börjat, men julen kommer inte att bli som någon annan. Hon vet det. För mycket har hänt.

Psykologen Maria är lyckligt gift med Manne och mamma till två små barn. När hon upptäcker en knöl i bröstet drabbas hon av en fruktansvärd dödsångest. Och riskerar allt för att lindra den. Nu hotar sanningen att hinna ikapp henne. 

Helmi arbetar som läkare på onkologen, Karolinska Sjukhuset, och rollen som dödens budbärare står henne upp i halsen. Hon fattar ett drastiskt beslut som, enligt henne, skonar både henne själv och patienterna. Samtidigt börjar hennes noga kontrollerade liv att krackelera. Ångestfulla minnen som hon trodde sig förträngt för alltid pockar på uppmärksamhet och hennes gamla bedövningsmedel, sex, fungerar inte lika bra som tidigare.
Isabelle är förskollärare och längtar intensivt efter egna barn. Hon är lyckligt kär i sin sambo Jerker men börjar bli frustrerad över att han vill skynda långsamt i relationen. Men är Isabelle själv verkligen så redo för ett liv med Jerker som hon tror? Hon förföljs av tanken på ett par mörka ögon som hon trodde var borta. För alltid.

Medan en gråkall december sänker sig över Stockholm, korsas de tre kvinnornas stigar, den psykologiska spänningen skruvas upp och livsavgörande val måste fattas. Hämtat från Bokus

På många bloggar har jag hört det skrivits så gott om böckerna av Susanne Boll, så jag bad om ett recensions exemplar av "Hitta hem". När jag fick det läste jag lite mer boken. Då visade det sig att "Hitta hem" var en fortsättning på "Det enda rätta" så därför lyssnade jag på den boken först.
Det är supersvårt att bedöma boken då uppläsaren Gisela Spak hade en oerhört monoton röst. Dessutom hade hon något klickande ljud när hon läste upp som man blev irriterad på.
En del avsnitt var bra men övervägande upplevde jag boken lika monoton som uppläsaren med lite sexscener som skulle sätta piff på historien.
Kanske hade jag inte tyckte likadant om jag läst boken inbunden, "Hitta hem" ska jag läsa som e-bok. BETYG 2+
Mp3-bok (nedladdningsbar ljudbok)
Filformat: Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (172.4 MB)
Språk: Svenska
Inläsare: Gisela Spak
Utg.datum: 2013-05-14
Förlag: A Nice Noise

ISBN: 9789186719708

4 kommentarer :

  1. Ljudböcker funkar inte för mig, och med den sortens uppläsare är det nog lika bra.

    SvaraRadera
  2. Låter som en bok som kunde ha varit spännande, så synd att den trista inläsningen saboterade!
    Jag har för övrigt tagit mig i kragen med spänningsutmaningen och läst en riktig deckare! Recension kommer snart, så skickar jag länk också :)

    SvaraRadera