tisdag 24 juni 2014

Fredrik T Olsson - Slutet på kedjan

En hisnande jakt på en av livets stora gåtor
Spänningsromanen som blivit en internationell framgång redan före utgivning - boken är hittills såld till 25 länder och filmrättigheterna till Warner Brothers. "Som Da Vinci-koden fast intelligentare och bättre skriven", enligt Lotta Olsson i DN.

I Amsterdam uteblir en ung språkforskare från en middag med sin pojkvän, utan att lämna minsta spår. I Berlin dödas en okänd man i en gränd och förs bort i en ambulans. Och i Stockholm försvinner den 50-årige före detta kryptologen William Sandberg från sjukhuset efter att ha försökt ta sitt liv. 
På ytan händelser som bara tycks beröra de närmaste men som är de oundvikliga konsekvenserna av en väl förborgad hemlighet. 

När William Sandberg vaknar upp efter ett misslyckat självmordsförsök är han bortförd av en organisation och förd till ett slott någonstans i Europa. Där invigs han i hemligheten bakom ett kodat meddelande - en omfattande text från en okänd avsändare, vars kryptering William Sandberg får i uppdrag att lösa. 

Samtidigt vägrar Christina, journalist och Williams före detta fru, att acceptera sin exmakes försvinnande. Tillsammans med sin assistent Leo påbörjar hon en jakt som för henne allt närmare sanningen - och till alltmer fasansfulla insikter om vad som står på spel. 

För snart står det klart att målet inte är det som William tror och att organisationen har dolda planer. Tillsammans med sin medfånge, sumerologen Janine, kämpar han för att lösa gåtan bakom meddelandet innan tiden rinner ut.

Slutet på kedjan är en spänningsroman som sträcker sig från Stockholm och vidare ut i världen, i en förödande händelsekedja som ifrågasätter vårt eget ursprung samtidigt som den hotar hela mänsklighetens framtid. Hämtat från Bokus 

Den började jättespännande med en kidnappning,och man undrade varför och vart till, nyfikenheten var stor. Och visst höll spänningen och även nyfikenheten i sig ett tag, och man undrade vad i hela fridens namn som pågick. Men efter ett tag planade det ut sig, det kändes tuggigt och segt. Lite känslan av att den var skriven för film och inte en bok, kom för mig. Ja, nu är filmrättigheterna sålda till ett antal länder, och det blir säkert en jättebra film.
Men en ljudbok på nästan 20 timmars lyssnade kräver ganska mycket för att man ska stanna kvar. För mig räddade Stefan Sauk ljudboken men annars tror jag att den kunde kortats ner med minst 5 timmar. Jo jag lyssnade färdigt och emellanåt var den spännande, men för lång och seg. BETYG: 2+
Ljudbok (mp3 cd)
Språk: Svenska
Inläsare: Stefan Sauk
Utg.datum: 2014-04-10
Upplaga: 1
Förlag: Bonnier Audio
Medarbetare: Olsson, Nils (form) / Eyre, John (form)
Dimensioner: 125 x 140 x 5 mm
Vikt: 55 g
SAB: Hc
ISBN: 9789173487870

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar