lördag 18 oktober 2014

Lars Wilderäng - Stjärnklart

Elektronik har inget immunförsvar. 
Det är något som inte stämmer med de allt fler trasiga telefonerna som har lämnats in för reparation runtom i landet. De är stendöda. 
Samtidigt börjar en rad oförklarliga händelser i samhället avlösa varandra. Ett fabrikationsfel i bilarnas mikrochips förvandlar snabbt vägarna till bilkyrkogårdar. Tågen drabbas av elfel, hyllorna i affärerna gapar tomma, sommarförkylningarna blir allt segare och strömavbrotten blir en del av den nya vardagen. 
På Karlsborgs flygplats står elitsoldaten Gustaf Silverbane redo för utlandsinsats när något går fruktansvärt fel och ett eldsken fyller himlen. Survivalisten Filip Stenvik får se sin tidigare hånade hobby förvandlas till blodigt allvar. I den tilltagande ovissheten driver polisen Peter Ragnhell sina redan okonventionella metoder för brottsbekämpning till sin spets. Samtidigt gör programmeraren Anna Ljungberg en upptäckt som hotar att förändra förutsättningarna för allt mänskligt liv på jorden. Eller är det redan för sent? 
Efter ännu ett strömavbrott förändras allt. Den mörka hösten går in i en stjärnklar vinter där kaos råder och få överlever. 

Stjärnklart är första delen i en ny efterlängtad serie av författaren till Midvintermörker och Midsommargryning. Hämtat från Massolit förlag


Till en början tyckte jag det var oerhört förvirrande, det var många nya personer hela tiden och man visste inte vilka man skulle lägga extra mycket på minnet. Man slängs nästan in i handlingen direkt och flyttas från platser i en rasande fart. Det blir nästan lite som att få en film i huvudet och visst är det jättespännande.
Men jag fastnar aldrig för någon av av karaktärerna, tycker fortfarande det är lite snurrigt. Så är det väldigt mycket snack om vapen och fordon och dessutom har vissa utländska namn. Men spännande är det om än jättehemskt, ett land utan teknik och bilar. BETYG 3+
SBN9789187135965
Format
Utg.datum2014-08-01
Sidor350
Tack till Massolit förlag för e-bok

2 kommentarer :

  1. Tyckte den här boken var väldigt bra och intressant. Ser fram mot fortsättningen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja men väldigt läskig framtid, jo helt klart vill man läsa fortsättningen

      Radera