lördag 3 december 2016

M.J Arlidge - Dansa min docka

En ung kvinna vaknar upp i en kall, mörk källare. Hon vet inte hur hon har hamnat där eller vem som är hennes kidnappare.
Inte långt därifrån, på en öde strand, hittas kroppen efter en annan ung kvinna - en kvinna som aldrig anmäldes som saknad eftersom familjen fortsatte att motta sporadiska sms från henne efter försvinnandet. Någon ville få de anhöriga att tro att hon fortfarande levde när hon i själva verket var död.
Fyndet ger kriminalkommissarie Helen Grace kalla kårar. Det är tydligt att hon har med en galning att göra - en mycket störd person som inte bara är intelligent utan även har resurser. Och medan Helen kämpar för att lista ut vad mördaren drivs av börjar hon förstå att tiden håller på att rinna ut för någon som fortfarande lever. 

Dansa min docka är den tredje, fristående boken om kriminalkommissarie Helen Grace. De två tidigare titlarna, Ole dole och Bro bro breja, har sålts till ett tjugotal länder och legat på många topplistor världen över. Hämtat från Lind&Co

Denna bok påminner lite om bok ett i serien i alla fall till en början. Men sedan skiljer det sig en hel del. Detta är tredje boken i serien och nu börjar man känna igen karaktärerna i serien, givetvis tillkommer det några nya. Det är väl karaktärerna som inte tilltalar mig så mycket, det är bara jobb och elände. Mys, mys i tv-soffan med kärleken förekommer inte, nej, här är det lite andra grejor. Lite för tufft och hårt. BETYG 3-

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar