onsdag 31 maj 2017

Sofie Sarenbrant - Bakom din rygg

Du avslöjar alla hemligheter för en person som står bakom din rygg med en vass sax i handen. Någon du inte känner, men som vet mer om dig än din egen partner. Någon som du inte behöver se i ögonen. En som inte har tystnadsplikt. Välj inte fel frisör.

Ingenting är sig likt på Stefanos populära friser­salong efter att Angelica börjar jobba där. Jenny, som länge har trånat efter Ste­fano, märker hur han nu blint lyder Angelicas minsta vink. Kort därefter börjar kunder med koppling till salongen att hittas mördade. Anklagelserna kastas fram och tillbaka mellan de tre frisörerna, men sanningen avslöjas inte förrän det är alldeles för sent.

Bakom din rygg är ett psykologiskt triangel­drama som utspelar sig på fashionabla Östermalm i Stockholm. Här frodas välstånd, men också falskhet och rivalitet. Och somliga har mer anledning än andra att röja folk ur vägen …Hämtat från Bookmark förlag

Hur valde du ut denna bok/ljudbok? Vad är det för slags bok/genre/typ? 

Jag håller alltid koll på när Sofie kommer ut med något nytt för jag brukar ofta gilla hennes böcker. Snälla Bookmark förlag skickade mig ett rec.ex.

Hur är själva layouten? Textstorlek? Omslag? Bilder? Uppläsare?

Passande omslag, bra textstorlek och korta kapitel som gjorde boken lättläst. Fint silverband och silversax i papp följde med boken. Perfekt som bokmärke.

Hur var språket? Lättläst, målande m.m Uppläsningen? 

Lättläst och inga krångligheter.

Var det något du inte förstod eller tyckte var svårt? 

Nej.

Vad gillade du med boken?

Det är en otroligt lättläst bok trots sina 395 sidor med ett bra driv.
Jag gillar också att man får följa de tre huvudpersonerna Angelina, Stefano och Jenny.
Huvudpersonerna verkar alla vara mer eller mindre knäppa så därför blir det en ganska öppen historia. Den är hyfsat spännande och bra skriven, men jag tycker böckerna om Emma Sköld är lite bättre, men självklart vill jag läsa nästa bok i serien.

Vad var mindre bra? Var det några ställen som var tråkiga? Hoppade du över några ställen? 

Nej, här hoppades inte över något.

Hur är karaktärerna? Vilka är huvudfigurerna? Har du någon favorit bland dem?

Tre huvudkaraktärer Angelina, Stefano och Jenny och jag hade ingen favorit för alla verkade vara så himla egoistiska. Jag hade nog önskat det funnits någon person som var lite mer "normal".

Hur var beskrivningarna i boken? Miljön och personerna m.m

Så jättemycket miljöbeskrivningar var det inte, däremot lite mer om personerna och hur de såg ut.

Vad var annorlunda med denna boken?

Det måste vara att den utspelar sig in en frisörsalong. Lite otippat.

Vad kunde gjort boken bättre?

Jag skulle nog vilja ha den lite mer spännande, eftersom alla personer var ganska osympatisk så brydde man sig inte jättemycket vad som hände med dem.

Skulle du vilja läsa mer av författaren?

Ja, det är första delen i en trilogi och klart man vill läsa fortsättningen, även om jag inte fattar hur hon ska spinna vidare på denna. 

Sammanfattning.

En bok som utspelar sig till stora delar i en frisörsalong där alla verkar ha något mystiskt i bakfickan, inte bara saxar. Och självklart undrar man vad alla döljer för något. Den är lättläst och bitvis spännande, men böckerna om Emma Sköld är lite bättre. Jag hade nog inte läst boken precis innan frisörbesök heller.


Vad ger du boken för betyg?

BETYG 4-


Format Inbunden
Språk Svenska
Antal sidor 395
Utgivningsdatum 2017-05-22
Upplaga 1
Förlag Bookmark Förlag
Medarbetare Sundberg, Maria (form)
Dimensioner 215 x 145 x 30 mm
Vikt 576 g
SAB Hc
ISBN 9789188171108
Tack till Bookmark förlag för rec.ex
Köp boken på Bokus eller Adlibris eller Cdon

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar