torsdag 4 maj 2017

Hett i hyllan #13

Torsdag innebär Hett i hyllan och det är Bokföring enligt Monika som håller i det hela. Så här skriver hon på bloggen
Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?
Joyce Carol Oates känner de flesta till och en del har säkert läst några böcker av henne.  Denna bok har jag dock inte sett på några bloggar. Så himla trist omslag men handligen låter inte helt fel.

M.R. Neukirchen är professor i filosofi och rektor för ett prestigefyllt universitet på den amerikanska östkusten. Hon är rakryggad, diplomatisk och alltid lika vänlig - värdefulla egenskaper för den som hanterar känsliga relationer till donatorer, bångstyriga studenter och äregiriga kolleger och som är ansikte utåt för ett lärosäte med fint men dessvärre inte fläckfritt rykte.På väg till en stor kongress gör M.R. en spontan avstickare till sin barndoms trakter vid Great Snake River och får där oväntat kontakt med Dyflickan, som fyrtio år tidigare misshandlades svårt av sin mor och lämnades att dö i flodkantens dy. Innan slumpen såg till att hon blev räddad, bortadopterad och omdöpt till Meredith Ruth Neukirchen.

Har någon läst denna? Någon annan Oates?

12 kommentarer :

 1. Jag har en hel hög böcker av den här författare i bokhyllan som hyllvärmare, men det blir aldrig av att jag läser dem. Just den här har jag dock inte.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inte precis spännande böcker så för min del faller de bort lite.

   Radera
 2. Jag har läst och tyckt om flera böcker av Oates. Den här har jag oläst i hyllan men jag tror inte att den har stått där så länge. Sen förra året kanske? Håller med om att omslaget är tråkigt, det lockar inte till läsning direkt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja kunde de inte hittat lite trevligare omslag, det är deprimerande.

   Radera
 3. Jag har inte läst något av henne, men många har ju läst och gillat. Köpte faktiskt hennes Karthago på förra årets bokrea, men den är ju naturligtvis inte läst än.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Njaa jag vet inte om det är min typ av författare precis.

   Radera
 4. Håller med dig om omslaget: lockar inte. Men JCO är verkligen bra! "Blonde", "Våld", "On Boxing" om man är lagt åt det hållet ... "Dödgrävarens dotter" ej att förglömma. Hon är ju osannolikt produktiv. Omöjligt att läsa allt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Blonde har jag läst den var helt okej

   Radera
 5. Låter helt klart intressant! Har läst ett par böcker av JCO, men hon är ingen favorit.

  SvaraRadera
 6. Svar
  1. Åhh jag ska nog försöka läsa denna någon gång.

   Radera