måndag 18 juni 2012

Kristina Appelqvist - Liv i överflöd - Ljudbok

En möhippa som tar en oväntad vändning. En högt uppsatt forskare som hittas död. Anonyma brev med pengar och dikter från döda poeter. Återigen står Västgöta universitet i centrum för en spektakulär mordutredning. Denna gång blir rektor Emma Lundgren indragen i intrigerna kring tillsättningen av en ny chef där den mördade är en av huvudkandidaterna. Kriminalkommissarie Filip Alexandersson försöker först undvika att ta sig an fallet, men som befäl är det svårt att hålla sig helt
utanför utredningen när fler mord begås. Liv i överflöd är en spännande och välskriven pusseldeckare för alla som gillar Maria Lang och Morden i Midsomer.
Kopierat ur Bokus
Ja,att jämföra boken med Lang och Midsomer är väl att ta i, men visst är den lite småmysig. Hennes första bok i serien var mycket bättre, den fick betyg 5 av mig.
Den känns lite banal på sina ställen och inte riktigt genomtänkt. Jag tror inte en höggravid polis får medverka vid en utryckning till exempel. Uppläsaren Linda Norgren, som visst är rösten på SL´s tunnelbana i Stockholm. Berättande-texten klarar hon relativt bra men dialogerna,hon skulle nog behöva öva på det.(Be Ewerlöf om hjälp) Den går ungefär i samma tempo som historien och saknar betoningar och känsla..Så med en annan uppläsare kanske det hade blivit ett bättre betyg..BETYG:

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar