söndag 10 juni 2012

Muriel Barbery - Igelkottens elegans - Ljudbok

Igelkottens elegans är en varm och intelligent berättelse om två kvinnor. Båda bor i en fastighet i Paris välbärgade kvarter. Båda döljer sina talanger för omvärlden.

Tolvåriga Paloma Josse är brådmogen, överbegåvad och försöker förgäves bete sig som sina jämnåriga. Hon tycker livet är absurt, känner sig inte älskad och har bestämt sig för att ta livet av sig på sin trettonårsdag.

Portvakten Renée Michel är en självlärd älskare av konst, musik, filosofi och litteratur. Hon lever sitt liv diskret bakom en övertygande schablonbild, den vresiga och obildade portvakten med få intressen bortom katten och skräniga teveprogram.

Renées och Palomas vägar korsas när en lägenhet i huset blir ledig och den japanske affärsmannen Kakuro Ozu flyttar in.Kopierat ur Bokus
När jag läser eller lyssnar på böcker vill jag bli antingen road, lätt skrämd eller byta plats med kvinnan i en smäktande roman. Eller varför inte en biografi..Det jag inte vill ha är en roman där jag ska sitta med svenska akademins ordlista jämte mig för språket är så skitnödigt. Nej,jag kom inte ens halvvägs på denna bok,,tugg och tugg igen och inte driv framåt..Sorry  not my cup of tea. BETYG:

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar