söndag 10 juni 2012

Jerker Eriksson och Håkan Axlander Sundquist - Pythians anvisningar - Ljudbok

I den tredje och avslutande romanen om Victoria Bergman får Victoria möjlighet att försonas med sitt förflutna.
Allt kompliceras av Victorias andra personlighet, psykologen Sofi a Zetterlund, vars relation med kriminalkommisarie Jeanette Kihlberg blir allt djupare. Kan Victoria hitta sig själv och bli hel igen? Och vem fi nns då kvar? Victoria eller Sofia? Och kan Victoria acceptera vad hon innerst inne blivit, bakom alla sina personligheter?

Utredningen om de döda invandrarpojkarna öppnas upp på nytt när ännu en ung pojke hittas död, svårt misshandlad och mumifierad. När spåret leder till det ockuperade Ukraina under andra världskriget inser Jeanette att den komplicerade väv av indicier och motiv som hon försöker förstå är tätare än hon tidigare anat.

Samtidigt går ytterligare en mördare lös, en som tagit livet av flera före detta elever på internatskolan i Sigtuna. Jeanette blir med tiden varse att de två mordutredningarna har en gemensam nämnare. Det verkar finnas en underliggande filosofi. Ett slags uppgivande av allt mänskligt.

Under ytan är ingenting vad det synes vara. När maskerna faller och personerna bakom dem visar sitt riktiga jag står Jeanette oskyddad inför ondskans makt.Kopierat ur Bokus
Jag hade sett framemot denna bok för att få veta upplösningen på historien och så var slutet på Hungerelden lite kryptiskt. I början får man upprepat personerna för sig men eftersom detta är en ljudbok har man glömt det efter fem minuter,,kanske en nackdel.Denna bok är väldigt ojämn, vissa delar är riktigt bra medans andra, ja, jag hänger liksom inte med. Tempot är för fort och när jag så kommer till slutet fattar jag ingenting,,vem var mördaren? Känner mig lite snuvad på konfekten..BETYG:

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar