lördag 30 juni 2012

Stefan Einhorn - Änglarnas svar - Bokcirkelbok - 4-12

En stark roman av författaren till Konsten att vara snäll
Vid andra världskrigets slut kommer den unga kvinnan Hanna till Sverige med de vita bussarna. Hon har överlevt koncentrationslägrets fasor men förlorat allt. I Stockholm får hon anställning som barnflicka hos en familj med en liten son. Det hon har varit med om bevarar hon inom sig, men efterhand avslöjas hennes hemligheter och livet tar en oväntad vänding för alla inblandade.
Stefan Einhorn har vunnit en stor och hängiven läsekrets med bland annat Konsten att vara snäll och Den sjunde dagen. Nu kommer Änglarnas svar, en sinnrikt konstruerad roman som rör sig mellan det ockuperade Polen, Israel och Sverige. I varsin monolog berättar romanens sju personer sin del av historien, och inte förrän den sista pusselbiten är lagd framträder hela bilden av det ofattbara som skedde i det judiska gettot och vilka följder det fått för en svensk familj. En stark skildring av människans förmåga att göra såväl gott som ont och av hennes längtan efter försoning mitt i det allra mörkaste.Kopierat ur Bokus
Vilken fantastik bok, bara ca 150 sidor och ändå innehålla så mycket. Bra upplägg med de olika personerna som skildrar sin version. Jag grät när jag läste och den berörde mig verkligen..Underbart. BETYG:

1 kommentar :

  1. Jag tyckte också väldigt mycket om den. :) Lyssnade på den som ljudbok.

    SvaraRadera