tisdag 19 juni 2012

Mari Jungstedt - Den sista akten

När den omstridda debattredaktören på en av Sveriges största dagstidningar, Erika Malm, hittas mördad på ett hotellrum i Visby väcker dådet stor uppståndelse. Mordet sker mitt under den myllrande Almedalsveckan. Utredningen pekar åt olika håll; ett hotbrev från nynazister, ett mystiskt besök på Romateatern och spår av en hemlig älskare.

Kriminalkommissarie Anders Knutas och kollegan Karin Jacobsson tar sig an fallet. Men inte bara utredningen vållar de båda poliserna huvudbry. Vad ska de göra åt den kärlek som börjat spira mellan dem?

Journalisten Johan Berg är polisen hack i häl samtidigt som han försöker lappa ihop vardagen efter tragedin som drabbat hans familj.

Under tiden rör sig en gärningsman i kulisserna. Någon som själv vill avgöra slutet på den sista akten.Kopierat ur Bokus
Har man skrivit 10 böcker om samma personer så är det nog svårt att inte få det att verka lite tjatigt. Mari hade nog gjort smart i att ta in några nya karaktärer i polisen, kanske lite udda sådana som satt lite krydda på historien.
Lite trist och lite tjatigt är det och ingen riktigt fart på denna bok. Jag har alltid tyckt om Jungstedts böcker men,,jag vill nästan ge det en två,men ändå. BETYG:

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar