söndag 16 december 2012

Chris Cleave - Little Bee - Ljudbok

Efter att ha suttit inlåst i två år får tonårsflickan Little Bee lämna flyktingförläggningen utanför London. Där har hon lärt sig engelska så som drottningen talar. Samtidigt har hon funderat ut olika sätt att ta livet av sig om männen som fick henne att fly från sitt land plötsligt skulle dyka upp. Vart ska hon ta vägen, utan pengar eller kontakter? Det enda hon har är ett visitkort från en man vid namn Andrew O'Rourke som hon träffade på en strand i Nigeria. Kanske kan han hjälpa henne?

Vi får också följa journalisten Sarah O'Rourke, nybliven änka som försöker ordna upp sin tillvaro med sin lille son. Hennes liv förändrades oåterkalleligt på en semesterresa till Nigeria två år tidigare. Allt började den dagen på stranden då de mötte en flicka vid namn Little Bee.
Med mycket humor, fascinerande iakttagelseförmåga och stor empati berättas en gripande historia om en afrikansk flyktingflickas krock med vår västerländska kultur och vårt sätt att leva.
En varm och berörande bok om medmänsklighet och civilkurage.Kopierat ur Bokus

När den här boken kom läste jag om den på nätet och ville så gärna läsa den, jag lånade t.o.m hem den från biblioteket men tiden var för knapp så jag hann inte läsa den. Men så kom den som ljudbok på Storytel. Många hade bloggat och skrivit om boken, de tyckte den var fantastisk, så mina förväntingar var höga. Jag tycker boken är väldigt ojämn, ibland är den rent briljant medans andra stunder smått sövande. Det kan i och för sig bero på uppläsaren som hade lite sövande röst. Slutet var lite oväntat och det tyckte jag var skönt. BETYG:
Mp3-bok (nedladdningsbar ljudbok)
Filformat: Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (241.2 MB)
Språk: Svenska
Inläsare: Malena Laszlo
Utg.datum: 2012-05-02
Förlag: A Nice Noise
Översättare: Ulla Danielsson
 ISBN: 9789186719432

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar