lördag 29 december 2012

Ola Lauritzson och Ulrika Davidsson - Den nya GI-metoden : med GB för ännu bättre resultat

Med Den Nya GI-metoden tar författarna kunskaperna om den så populära GI-metoden till en ny nivå och omvandlar den senaste forskningen kring mat och hälsa till praktiska tips om hur du enklast kan äta dig till en smalare midja och sundare livsstil. I boken lanseras begreppet glykemisk belastning, GB, som visar sig vara en ännu bättre vägvisare för dig som enkelt vill gå ner några kilon utan att göra avkall på verklig matglädje. Här finns ett stort utbud av läckra GI-recept - såväl klassiska favoriter som nya läckra smakkombinationer och recept med inspiration från världens alla hörn. Dessutom får du praktiska uppslag med GI-alternativ till bland annat socker, vetemjöl, godis, bröd, pasta, drycker och mellanmål.

Den Nya GI-metoden är en komplett guide för dig som vill äta nyttigt, maximera din energi och gå ner i vikt. Boken sammanfattar det senaste kring forskningen och gör det ännu enklare för dig att lyckas, samtidigt som du njuter av mängder av fräscha recept och inspirerande matbilder.Kopierat ur Bokus 

 Nya GI-metoden med GB, ärligt talat fattar jag knappt vad det innebär.(trots att jag läst boken) Men det sunda förnuftet säger ju att 50 gram chips inte är bra, när du kan äta 50 gram nyttig mat. Jag är inte förtjust av att följa massa tabeller när jag ska äta inte heller väga maten, det blir alldeles för jobbigt. Jag uppskattade kapitlen i boken som visade att man kunde byta ut socker mot t.ex Stevia och Vetemjöl mot t.ex mandelmjöl. Recepten var toppen också, mycket paj-recept (me like) men även fina recept på fisk. Följer man henne på http://6kilo6veckor.se/ känner man igen en del recept. Jag fick boken i julklapp och det känns bra att läst den nu, känner inspiration för att ta tag i mitt sunda liv igen. BETYG:
Inbunden
Språk: Svenska
Antal sidor: 192
Utg.datum: 2012-12-10
Upplaga: 1
Förlag: Ica Bokförlag
Medarbetare: Berglin, Lotta (form) / Danielsson, Malte (foto)
Dimensioner: 273 x 200 x 20 mm
Vikt: 884 g
SAB: Qcabb,641.563
ISBN: 9789153437789

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar