torsdag 27 december 2012

Suzanne Collins - Hungerspelen - Ljudbok

Varje år direktsänds Hungerspelen som en av de största mediala händelserna. Från varje distrikt väljs två ungdomar mellan tolv och arton ut att delta. De lottas fram, och skickas omedelbart till huvudstaden där de ska stajlas, tränas och visas upp i direktsända intervjuer. De måste se till att vinna folkets gunst för att få sponsorer. Varje år konstrueras en ny spelplats där ungdomarna släpps ut. Men bara den som överlever får åka hem!

Katniss Everdeen är fjorton år. Hon älskar sin lillasyster Prim över allt annat, och försöker skydda henne från allt hemskt i distrikt tolv, men mot Hungerspelen har hon inget skydd. Det namn som dras i lottningen i distrikt tolv är Primrose Everdeen, och Katniss ser ingen annan utväg än att själv ta Prims plats i spelen...Kopierat ur Bokus

 Det vore en lögn att säga att man inte hört talas om denna bok tidigare, det har öst beröm över boken. Den blev också film som hade premiär i år.
Från första stund var jag totalt fast i denna äventyrsbok, den beskriver en ganska mörk framtid, med dåligt med mat och inga bekvämligheter.
Men Katniss har ändå hittat en väg ut så att hennes familj slipper svälta, hon jagar med sin "kompis" Gail. Det står ganska tidigt klart att hon är en överlevare.
Berättelsen om hur hon klarar sig inne i spel-arenan är jättespännande och jag lyssnar non stop. BETYG:
Mp3-bok (nedladdningsbar ljudbok) 
Filformat: Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (210.8 MB)
Språk: Svenska
Inläsare: Rebecka Hemse 
Utg.datum: 2012-10-03
Förlag: Storyside 
Översättare: Lena Jonsson 
ISBN: 9789170367618
PS: Jag såg filmen någon dag efteråt, då jag hade boken i färskt minne, jag tyckte den var superbra.Både sorglig och spännande.DS

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar